Novalić o koronavirusu: Moramo se udružiti, možda da nađemo neku izoliranu kasarnu

Fena
Novalić o koronavirusu: Moramo se udružiti, možda da nađemo neku izoliranu kasarnu

Federalni premijer Fadil Novalić održao je danas u sjedištvu Vlade Zeničko-dobojskog kantona redovan sastanak s premijerom Mirzom Ganićem i njegovim saradnicima, s kojima je razgovarao o aktuelnim temama.

Sastanku je prisustvovao i federalni ministar pravde Mato Jozić, a tema sastanka u ZDK, napomenuo je Novalić, bila je i borba protiv koronavirusa o čemu će sutra biti održan i sastanak predstavnika svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini. Sastanak bi trebao biti održan u Doboju.

"Sutra imamo sastanak sa svim ministrima zdravstva i drugim faktorima koji treba da brane društvo od te pošasti. Danas smo željeli da vidimo šta u tom pogledu radi Zenica", kazao je Novalić, koji je dodao da još nisu registrirani oboljeli od tog virusa u BiH.

Navodi, međutim, da kineski građani na Pelješcu (Hrvatska) grade most, kao i neke projekte u BiH, dok dodatnu opasnost predstavlja saznanje da se taj virus proširio i na Italiju, "s kojom imamo jaku komunikaciju“.

"Opasnost se globalizira i to je znak da se moramo udružiti i početi rješavati. Ne samo na kantonalnom nivou, jer manja je korist ukoliko samo to rješava Zenica ili Sarajevo. Može biti da je bolje rješenje - da mi, na federalnom nivou, također nađemo neku izoliranu kasarnu, da bi smo od nje napravili izolatorij, po ugledu na rješavanje migrantskih kriza - nego da svaki kanton pravi izolatorij. To je skupo i nepraktično", smatra Novalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije