Novalić čestitao Dan nezavisnosti: "Od 7 do 77, mi smo tim za BiH"

5
Radiosarajevo.ba
Novalić čestitao Dan nezavisnosti: "Od 7 do 77, mi smo tim za BiH"
Foto: FB-Fadil Novalić / Obilježavanje Dana nezavisnosti u Gradačcu

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, oglasio se i Fadil Novalić, premijer Federacije BiH.

"Od 7 do 77, mi smo jedan tim, tim za Bosnu i Hercegovinu. Sretan vam Dan nezavisnosti iz herojskog Gradačca, sa kule Zmaja od Bosne", napisao je Novalić uz video objavljenom na njegovom Facebook profilu.

Na taj način je bh. građanima čestitao 30 godina nezavisnosti.

Tragedija: Nova teška nesreća na bh. putevima, poginula trudnica (28)

Tragedija: Nova teška nesreća na bh. putevima, poginula trudnica (28)

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina 1. marta 2022. godine slavi 30 godina od kada su građani skoro dvotrećinskom većinom na referendumu odlučili da njihova zemlja proglasi nezavisnost.

Građani su glasali odgovarajući na jedno pitanje "Jeste li za suverenu i nezavisnu BiH, državu ravnopravnih građana, naroda BiH - Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?". Rezultati su pokazali da jesu.

Prema podacima, od ukupnog broja glasača 3.253.847 na referendum je izašlo i glasalo 2.067.969 ili 64,14 posto. Od ukupnog broja važećih glasačkih listića ZA je bilo 2.061.932 ili 99,4 posto, dok je Protiv glasalo 6.037 ili 0,29 posto, a nevažećih glasačkih listića je bilo 5.227 ili 0,25 posto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije