Nova žrtva koronavirusa u BiH: Preminula prvozaražena pacijentica iz Živinica

Radiosarajevo.ba
Nova žrtva koronavirusa u BiH: Preminula prvozaražena pacijentica iz Živinica
Foto: Google / UKC Tuzla

Danas, u prijepodnevnim satima, od posljedica infekcije COVID-19 je preminula pacijentica, prvozaražena koronavirusom s područja grada Živinice, koja je bila hospitalizirana na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla.

Kako je saopćeno, pacijentica je na UKC bila primljena zbog komplikacije osnovnog oboljenja, a naknadnim testiranjem po protokolu je utvrđeno da je pozitivna na COVID-19.

Inače, u protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona testirano je ukupno 168 osoba na COVID-19, a jedan nalaz bio je pozitivan, saopćeno je iz Službe za informisanje Vlade TK.

U pitanju je muškarac s područja Tuzle, a zaraza koronavirusom, navode, veže se za let iz Saudijske Arabije.

U Tuzlanskom kantonu od 27. marta do danas ukupno su zaražene 94 osobe (tri smrtna ishoda), dok je broj aktivno zaraženih trenutno devet.

Do danas je na virus u TK testirano 8.215 osoba. 

Sedam zaraženih je s područja Živinica i jedna osoba s područja Gračanice i svi se nalaze na kućnom liječenju kao i novootkriveni slučaj mušarca s područja Tuzle. Ukupno 55 osoba je trenutno u kućnoj izolaciji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije