Nova provokacija: Najavljen novi skup podrške Miloradu Dodiku 'Granica postoji'

7
Radiosarajevo.ba
Nova provokacija: Najavljen novi skup podrške Miloradu Dodiku 'Granica postoji'
Foto: Gorazdeportal / Skup "Granica postoji", u Novom Goraždu

Skup podrške predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku pod nazivom "Granica postoji" bit će održan u Crnoj Rijeci, u općini Mrkonjić Grad, na entitetskoj liniji prema Јajcu.

"Kao i na prethodnim skupovima, želimo svima da poručimo da čuvamo institucije naše Republike SRPSKE", kazao je organizator Milenko Letić (SNSD).

Podsjetimo, okupljanja sljedbenika lika i djela Milorada Dodika počela su 1. septembra nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo skup ispred pravosudnih institucija BiH, čija je namjera bila da se izrazi nezadovoljstvo zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, kojima 22. novembra počinje suđenje na Sudu Bosne i Hercegovine.

Obavještenje iz ViK-a: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

Obavještenje iz ViK-a: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

Optužnicu protiv Dodika i Lukića Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je na osnovu izmjena Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, koje je 1. jula nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt i po kojima je nepoštivanje i neprovođenje njegovih odluka postalo krivično djelo, za koje se može dobiti od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Osuđujuća presuda znači automatsku smjenu sa izabranih dužnosti, odnosno zabranu njihovog obnašanja.

Optužnica protiv Dodika i Lukića podignuta je u augustu, a Sud Bosne i Hercegovine potvrdio ju je 11. septembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije