Nova kamera u Širokom Brijegu nije uvezana s policijom

Radiosarajevo.ba
Nova kamera u Širokom Brijegu nije uvezana s policijom
Foto: Jabuka.tv / Nova kamera u Širokom Brijegu nije uvezana s policijom

Nova kamera za nadzor vozila, postavljena krajem novembra, na Obilaznoj cesti u Širokom Brijegu nije uvezana s policijom, potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Naime, riječ je o uređaju SMARTEYE ST-1 za nadzor vozila u pokretu koji istovremeno prati brzinu čak 32 vozila u pokretu te snima registracijske oznake i šalje ih u kontrolni centar.

Po potrebi, kamera svojom visokom rezolucijom se može koristiti za istovremeno bilježenje drugih saobraćajnih prekršaja tipa vožnja bez sigurnosnog pojasa, nedopuštenog korištenja mobitela, nedopuštena pretjecanja i tako dalje, rekli su za Bljesak.info iz Uprave MUP-a ZHK, prenosi Jabuka TV.

Uređaj je postavljen u svrhu testiranja kako bi vidjeli odgovara li potrebama MUP-a ZHK i posjeduje li tehničke karakteristike te nije uvezan sa sisitemom Uprave policije MUP-a ZHK.

Testiranje uređaja će se vršiti do kraja decembra 2019. godine, a svi podaci koje uređaj pohrani će biti uništeni, a za građane neće biti nikakvih sankcija, objašnjavaju iz Uprave policije MUP-a ZHK.

Ukoliko uređaj zadovolji potrebe policije, MUP će krenuti u nabavku takvog uređaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije