Hercegovci razvili aplikaciju koja otkriva radare u BiH

Radiosarajevo.ba
Hercegovci razvili aplikaciju koja otkriva radare u BiH

Domišljati Hercegovci iz Mostara razvili su aplikaciju EasyDrive za Bosnu i Hercegovinu, koja će olakšavati vožnju tako što će pokazivati gdje se nalaze policijske kontrole, stacionarni radari, video nadzor i zatvorene ceste, piše Jabuka.tv.

Aplikacija je razvijena u Mostaru, a prije nekoliko dana omogućeno je njezino skidanje i korištenje. Glavna ideja aplikacije je da korisnici pravodobno budu obaviješteni o događajima na cesti kao što su:

- Policijska patrola
- Stacionarni radar
- Video nadzor
- Zatvorena cesta

Korisnici mogu jedni drugima na jednostavan način dojaviti informaciju o takvom nekom događaju, a isto tako mogu ocjenjivati tačnost informacija kako bi sistem mogao prepoznati korisnike koji dijele lažne informacije te im onemogućiti daljnje malverzacije na aplikaciji.

Kreatori ove aplikacije naglašavaju kako aplikacija ima više informacija za Bosnu i Hercegovinu od bilo koje druge slične aplikacije, a ovo su neke od funkcionalnosti koje ima aplikacija:

- Aplikacija prikazuje informacije u radijusu od 80 kilometara;
- Korisnik može izbrisati samo svoje prijave;
- Aplikacija prati ponašanje korisnika kako bi znala tko dijeli lažne informacije te mu može onemogućiti daljnje malverzacije na aplikaciji;
- Aplikacija će imati informacije o policijskim kontrolama koje javno dijeli policija na službenim stranicama;
- Moguće je ocjenjivati informacije i dojavljivati događaje kojih nema u aplikaciji.

Aplikacija je trenutno dostupna za Android uređaje na ovom linku, a uskoro bi trebala biti dostupna i iOS aplikacija. Za sve korisnike koji nemaju mobilnu aplikaciju, tu je i službena stranica na kojoj je moguće pregledavati ove događaje www.easydrive.io.

Aplikacija je, kako kažu kreatori, potpuno besplatna.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije