Nove informacije o zdravstvenom stanju Milorada Dodika

5
Radiosarajevo.ba
Nove informacije o zdravstvenom stanju Milorada Dodika
Foto: Anadolija / Milorad Dodik

Zdravstveno stanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika je stabilno. On se osjeća bolje i pod stalnim je nadzorom ljekara, izjavio je Vlado Đajić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

Đajić je podsjetio da je Dodik u UKC-u hospitaliziran prije pet dana zbog bolova u želucu, mučnice, malaksalosti i otežanog disanja.

"Nakon pretraga, utvrđeno je da Dodik ima obostranu upalu pluća, gastritis, a pozitivan je bio i treći test na koronavirus", rekao je Đajić novinarima u Banjoj Luci.

Prema njegovim riječima, konzilijum ljekara koju brinu o zdravstvenom stanju srpskog člana Predsjedništva BiH zasijeda svakodnevno.

"Konzilijum je zasjedao i danas, a prisustvovao mu je i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić", napomenuo je Đajić.

Đajić je naveo da su ljekari UKC-a u svakodnevnoj komunikaciji s ljekarima iz Srbije i inostranstva, te da imaju usaglašene stavova o terapiji koju prima Dodik.

Ono što je posebno važno, kaže Đajić, jeste da Dodik prima terapiju koju bi primao bilo gdje u svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije