Elmedin Konaković otvorio dušu: Najponosniji smo na Političku akademiju

6
A. L.
Elmedin Konaković otvorio dušu: Najponosniji smo na Političku akademiju
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Politička akademija Naroda i pravde je naš najveći projekt u 2021. godini i to je nešto što želim izdvojiti, kazao je na godišnjoj press konferenciji Naroda i pravde danas u Sarajevu predsjednik ove stranke Elmedin Konaković. 

Narod i pravda je stranka s najvećim procentom mladih vijećnica i vijećnika, saopćili su ovom prilikom iz stranke.

Medijima se nakon toga obratila članica Predsjedništva Naroda i pravde, Sandra Tutić.

"Zadovoljstvo mi je da se danas mogu obratiti kao mlada žena i članica Naroda i Pravde. U Sarajevu su prošle godine mladi ljudi dobili poruku da politika računa na njih. Narod i pravda je otvorila svoja vrata za mlade ljude i dopustila im priliku da učestvuju u odlučivanju, iznose svoje stavove...

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Vrijeme je da se poruka da politika računa na mlade prenese i u druge bh. gradove, ne samo u Sarajevo gdje su mladi u posljednje vrijeme dobili povlastice pri kupovini stanova, porodilje su dobile jednokratne pomoći, izdvaja se značajan novac za stipendije itd.", kazala je Kukić.

Također, ukazala je na to da se u narednom periodu treba početi ozbiljnije rješavati problem u poljoprivredi.

Elmedin Konaković, predsjednik stranke, je poslije nje dobio riječ.

"Nadam se da je ovo jedna od posljednjih press konferencija koje radimo u specifičnim uslovima pandemije. Ja ću još jednom ponoviti razloge nastanka Naroda i pravde. Nismo se slagali s kadrovskom politikom podobnih, a ne sposobnih, sa neprincipijelnim podjelama u već podijeljenom društvu, nismo se slagali s dogovorima iza zatvorenih vrata...

Mi se držimo transparentne politike kako bismo dobili povjerenje građana. Danas smo s ponosom organizovana stranka koja ima svoje organizovane strukture na brojnim mjestima i u brojnim gradovima. Iza nas je vrlo dinamična 2021. godina, kada je u pitanju razvoj stranke. Osnovan je prvi kongres NiP, održani su izbori u okviru stranke, imenovan je koordinator za dijasporu... Imamo preko 120 vijećničkih mandata. Bilo je mnogo onih koji su željeli pristupiti stranci u protekloj godini. Imamo zastupnika u predsjedničkoj skupštini Parlamenta BiH", kazao je Konaković.

Također, i on je ukazao na problem u poljoprivredi.

Nabrojao je brojne aktivnosti koje su se radile u sklopu Skupštine Kantona Sarajevo.

"Kanton Sarajevo danas ima tako dobar mehanizam i dobru praksu, da se može mjeriti i sa nekim drugim, daleko bolje razvijenim državama", dodao je Konaković.

Pohvalio je rad gradonačelnika u Srebreniku Nihada Omerovića i načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura, kazavši kako njihova energija i želja za uspjehom je 'nešto što odavno nije viđeno'.

Dodao je da je NiP 'RS u strogom fokusu', da se izdavaja veliki novac za povratnike u tom entitetu.

"Politička akademija Naroda i pravde je naš najveći projekat u 2021. godini i to je nešto što želim izdvojiti. Na to smo najponosniji. Izdvojili smo jednu generaciju oko 140 polaznika, čime smo započeli jedan proces koji može iznjedriti u budućnosti na desetine mladih lidera", kazao je Elmedin Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije