Nikšić: Želimo graditi blok da se suprotstavimo nacionalnim strankama 2018.

Fena
Nikšić: Želimo graditi blok da se suprotstavimo nacionalnim strankama 2018.
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić kazao je nakon sjednice stranačkog predsjedništva da, iako su zadovoljni onim što su ostvarili njihovi kandidati za načelnike i gradonačelnike, nema razloga za euforiju.

"Tek nam predstoji jako puno posla", kazao je Nikšić, te se zahvalio svim glasačima koji su izašli na izbore i onima koji su dali glas SDP-u.

Zahvalio se članicama i članovima te aktivistima SDP-a "koji su i ovu kampanju iznijeli na dostojanstven, srčan način".

Naveo je da SDP-u predstoji analiza ostvarenih izbornih rezultata, te da je o tome razgovarno na sjednici Predsjedništva SDP-a.

Nikšić je kazao da je ono što se desilo u Stocu "opomena svima nama, pa i nama u SDP-u, ali posebno svima drugima u BiH".

"Mislim da treba učini sve da se stanje normalizira i da se i u Stocu održe izbori kako su održani u većini drugih gradova i općina u BiH, izuzev Mostara koji i dalje ostaje onako kako je bilo i dosad, a to je da vladajuće političke partije nemaju nikakvu namjeru da građanima Mostara omoguće da i oni biraju svoju lokalnu vlast", kazao je Nikšić.

Po njegovim riječima, telefonski su razgovarali predsjednici svih političkih partija ljevice ili lijevog centra.

"Čuo sam se s predsjednikom Demokratske fronte, Naše stranke i Građanskog saveza. Što se tiče SDP-a, ostajemo otvoreni i za sve druge koji žele da gradimo jedan blok koji će se suprotstaviti ovom nacionalnom bloku na izborima 2018. godine", poručio je predsjednik SDP-a.

U ime načelnika i gradonačelnika koji su osvojili mandate na lokalnim izborima, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović se zahvalio građanima širom BiH koji su glasali za kandidate SDP-a BiH, posebno građanima Tuzle, Gračanice, Gradačca, Lukavca, Živinica, Bosanske Krupe, Ključa i Magaja "što su odabrali kandidate SDP-a BiH".

"Kao gradonačelnik Tuzle moram da se zahvalim građanima Tuzle i da im ponovim, moj tim i ja smo oprezno kreirali obećanja i uradit ćemo više nego što smo obećali", poručio je Imamović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije