Nikšić u emisiji na mobitelu pokazao ko je kako glasao za delegate u Domu naroda BiH: "Imamo dokaze"

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Sultaniji

nije pravo?

Enco

Sve ono za što su kritikovali SDA i na tome dobivali glasačko tijelo sada potpuno isto rade ali još gore. Kako kaže drug Nikšić lako je biti i opozicija i vlast , samo se treba dobro prodati. Izgleda da će Bošnjaci zbog svojih pojedinačnih interesa za par godina biti ostali .

MrziteljPDA

Što se mene tiče svaka vlast ima 100 dana da pokaže šta radi ali ovi su već previše dali Čoviću i Dodiku a nisu ni sjeli u fotelje. Ali...

Jutra ti ne doceko alkisu

sto se mene tice.Prodali Bosnjake jednom, i opet ce!

Ljiljan

Lijepe riječi su ukras

MrziteljPDA

***<< pravi sljedbenik Konakovića! Svaka čast i tebi i Memićima kad im je Dodik saveznik. Slobodno piši na glagoljici

MrziteljPDA

Lijepe riječi su ukras

user1661087095

Čović,: "Što važi za hrvatski klub u Domu naroda, ne važi za bošnjački!" Pitanje je sada Nermine i Pinokio, Jeli ovo tačno? Ako jeste, jeste li ovo dogovorili ili se Čović bahati nad 8 i uz put ponižava od prilike 600000 Bošnjaka koji su izašli na izbore ove godine? Brzo riješavaj ovaj 0smostruki političk pobačaj ili prebačaj. Ako može Dino da tebe i ostalu raju sa ljevice, prodaje po Bosni, pa i šire - onda se batali ćorava posla i briši. Tek da znaš da sam apsolutno , već trideset godd. protiv SDA i njihove izdajničke politike.

Zabluda

Što se mene tiče svaka vlast ima 100 dana da pokaže šta radi ali ovi su već previše dali Čoviću i Dodiku a nisu ni sjeli u fotelje. Ali... ka MrziteljPDA Nisu oni imali sta njima daju kad je SDA dala im sve. Ne bacajte drvlje i kamenje bez razloga. Najveci izdajnici Bosanskog naroda je stranka koja jje 27 godina blokirala razvoj drzave, unistila preduzeca koja su imali predispoziciju da nastave uspjesan rad. Stranka teskih provincijalaca, mahalaca i uhljupa. Zato mali misu, vrati se u svoju rupu i analiziraj prvo svoje postupke i greske prije nego pocnes da kritikujes druge. Intelektualno niste dorasli da vodite mjesnu zajednicu a kamo li drzavu.

Po dosadasnjem iskustvu

Poslije niksiceve i konakoviceve vladavine Bih vise nece ni biti,jedino im je vazno da se uvuku u dupe covicu i dodiku

Nikolica s prikolicom

Problem BiH je i dalje tehničke prirode. I Švicarska ga je imala stoljećima ali ga je riješila. Danas je jedna od najprednijih država na svijetu. Švicarski model bi bio za BiH potaman, ali hajd ti to objasni i onima koji cijelo vrijeme viću " Ne dam, ne može, izdajnik, fašist i slično". Najprije pogledajte kako je Švicarska teritorijalno organizirana (kantoni) po nacionalnom, vjerskom i jezičkom načelu. Nitko nikoga zbog toga ne naziva fašistom, zločincima ili separatistima. Na državnom nivou su se kantoni dogovorili kakvu državu žele i taj dio vlasti je na državnom nivou, a sve ostalo(građanski dio vlasti-većina!) je na kantonima. FBiH ima dobar dio onoga šta vidimo u Švicarskoj, ali premalo da bi bila funkcionalna. Svaki pokušaj u tom smjeru (švicarskim) se naziva aparthajdom, što je totalna glupost. Onda imate "građanski" SDA koji broji ruke i krvna zrnca. Isto čine i njihovi glasači. Kad se jednom 2 naroda u Federaciji dogovore za model onda nema više potrebe za brojanjem ruku i krvnih zrnaca. Sva vlast (98%) je itako na lokalnom (kantonalnom) nivou, gdje itako važi građansko načelo. A-ha, šta sa Ostalim? Nisu nacionlana manjina, jer za njih važi teritorijalno načelo i sve što ide usto: posebna kultura, poseban jezik i slično. Ukratko, nemate gdje postavit prometnu tablu koja bi označila gdje prebivanju. Oni mogu biti nekakva zajednica, ako to žele biti i ništa više od toga. Mogu imati i svoju stranku, to im valjda nije zabranjeno.

Nikolica s prikolicom

PS: Još malo o Ostalima...U Neumu je bio prijedlog u raspravi koji je rješavao i njihov problem, ali ga je g. Izetbegović namjerno izigrao. Ostale (doseljene!) imaju i u švicarskim kantonima i nitko iz toga ne pravi problem. Lokalnu vlast može vršiti svatko tko dobije najveći broj glasova, bez obzira na njegovu nacionalnost, vjeru ili ...htjedoh reći jezik. Jezik moraš znati,, a u dvojezičnim kantonima čak i oba, ako želiš vršiti neku javnu funkciju. Zaključno: Pokušao sam naznačiti probleme BiH, s naglaskom na Federaciji BiH. Svi oni koji se busaju u "građanska prsa" i po izborima broje ruke i krvna zrnca, nisu prijatelji BiH. Oni na tome preživljavaju i iscrpljuju državu na nečemu što nema veze sa životom. I da ponovim: Problem BiH je tehničke prirode. Riješite to kroz novi izborni zakon.

Nikolica s prikolicom

Obrisan mi je jedna poduža analiza. Bio sam dobronamjeran, ali eto...Ne glasam ja kod vas, ja vas samo pratim...

/ Najnovije