Nikšić smijenio hercegovački SDP jer se Mikulić zaposlio kod Komšića

Radiosarajevo.ba
Nikšić smijenio hercegovački SDP jer se Mikulić zaposlio kod Komšića
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić i Nermin Nikšić (slika je arhivska i nije nastala danas)

Predsjedništvo SDP-a BiH je na sjednici održanoj 18. aprila u Sarajevu usvojilo Odluku o raspuštanju Kantonalnog odbora (KO) ove stranke u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK).

Kako javlja Dnevni list, Odlukom je raspušteno rukovodstvo Kantonalnog odbora te uvedena Komisija koja će voditi organizaciju do završetka Kongresa SDP-a BiH, koji će biti održan u junu i izbora novog rukovodstva stranke.

Komisiju čine Aner Žuljević, Vesna Saradžić, Lana Prlić, Ismet Lulić, Mustafa Alikadić, Ante Krešić i Damir Šabanović.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić Odluku o raspuštanju KO SDP-a HNK-a je obrazložio činjenicom da je dosadašnji predsjednik tog odbora Zoran Mikulić imenovan savjetnikom člana Predsjedništva BiH Željka Komšića (DF).

“Imajući u vidu da je Mikulić svoj politički angažman ostvario u državnoj instituciji kao savjetnik člana Predsjedništva BiH, koji dolazi iz druge stranke, te na taj način prestao obnašati svoje stranačke dužnosti, a već određeni vremenski period nije ni sazivao sjednice tijela KO SDP-a HNK-a, čime se grubo krši članak 140. Statuta SDP-a BiH, Predsjedništvo SDP-a BiH je donijelo Odluku o raspuštanju tijela KO SDP-a HNK-a kako bi se sve aktivnosti koje se odnose na VII redovni kongres SDP-a i održavanje unutarstranačkih izbora za predsjednika SDP-a BiH realiziralo u zadanim rokovima“, navodi se u obrazloženju Odluke, koju potpisuje stranački predsjednik Nermin Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije