Nikšić i Šteta održali sastanak: Razgovarano o važnim projektima u Sarajevu

3
Radiosarajevo.ba
Nikšić i Šteta održali sastanak: Razgovarano o važnim projektima u Sarajevu
Foto: Vlada KS / Sastanak Nermina Nikšića i Adnana Štete

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta održao je danas sastanak s premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Nerminom Nikšićem, federalnom ministricom prometa i komunikacija Andrijanom Katić i direktorom JP Ceste FBiH Ljubom Pravdićem s kojima je razgovarao o projektima koji su u proteklom periodu realizirani na području Kantona Sarajevo.

Na sastanku, u sjedištu Vlade FBiH, razgovarano je o nabavci novih tramvaja i trolejbusa, izgradnji tramvajskih pruga, besplatnom prijevozu, uvođenju željezničkih linija, te posebno o izgradnji kapitalnih cestovnih projekata, unapređenju cestovne infrastrukture, kao i na projektima koje Vlada KS i Ministarstvo saobraćaja provode i koje su realizovali u svim općinama kantona.

Na sastanku je istaknuto da je unapređenje saobraćaja važno ne samo za građane glavnog grada BiH i Kantona Sarajevo već i za stvaranje nove slike Sarajeva kao centra turizma koju šaljemo u svijet.

Muhamed Jusić nakon značajne odluke OIC-a: Ovo je poruka da se neće politički trgovati Srebrenicom!

Muhamed Jusić nakon značajne odluke OIC-a: Ovo je poruka da se neće politički trgovati Srebrenicom!

"Pored projekata na kojima već radimo s Vladom FBiH, raduje me da će Vlada FBiH podržati izuzetno značajne projekte za Kanton Sarajevo, izgradnju kružnog toka na XII transverzali, kao i projektovanje nastavka gradnje I transverzale, od tunela Kobilja Glava do Jošaničke petlje. Kvalitetnim rješenjima, saradnjom, međusobnom podrškom možemo uraditi mnogo na unapređenju saobraćaja, rasterećenju gužvi i povećanju sigurnosti", rekao je ministar Šteta, te se zahvalio na saradnji i prilici za jačanje saradnje federalnoj ministrici i premijeru.

A, na svom X. com nalogu oglasio se i premijer Nermin Nikšić.

Adnan Šteta se pohvalio novim radovima: 'Nazire se kraj, ovo je ogroman projekat'

Adnan Šteta se pohvalio novim radovima: 'Nazire se kraj, ovo je ogroman projekat'

"Naravno da će Vlada FBiH sa zadovoljstvom podržati projekte koje Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom Adnanom Štetom planira realizirati.

Još jednom smo se danas uvjerili da je riječ o projektima od izuzetne važnosti za građane Sarajeva i KS u cjelosti", poručio je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije