Nikola Grujičić i Goran Aleksić pušteni na slobodu: Pucali iz kolone automobila u Potočarima

4
Radiosarajevo.ba
Nikola Grujičić i Goran Aleksić pušteni na slobodu: Pucali iz kolone automobila u Potočarima
Foto: PrtScr / Porovokacije i u Potočarima

Nikola Grujičić i Goran Aleksić koji su u nedjelju uhapšeni zbog pucnjave i izazivanja opće opasnosti u Potočarima i na taj način zastrašili bošnjačke povratnike, pušteni su danas, 8. januara, na slobodu.

Iz kombija koji je bio u koloni vozila pod pratnjom MUP-a RS pucano je iz vatrenog oružja u trenucima dok su vozila prolazila pored kuća bošnjačkih povratnika u Potočarima kod Srebrenice.

Sve se desilo povodom pravoslavnog Božića kada su lokalni Srbi u subotu popodne vozilima paradirali na relaciji Bratunac-Srebrenica.

Lijepa vijest za penzionere u FBiH: U subotu počinje isplata penzija za april

Lijepa vijest za penzionere u FBiH: U subotu počinje isplata penzija za april

Ranije su se oglasili iz srebreničke policije o ovom incidentu.

"Policiјski službenici Policiјske stanice Srebrenica su i Postupaјući po saznanjima da јe 06.01.2024. godine, u mјestu Potočari, opština Srebrenica došlo do pucanja iz vatrenog oružјa iz vozila u pokretu koјe se nalazilo u koloni koјa јe pratila Badnjak, policiјski službenici su utvrdili da јe u navedenom događaјu lice G.A. pucalo iz signalnog pištolja, koјi јe uz potvrdu oduzet, dok јe lice N.G. upravljalo navedenim vozilom", navodi se u saopćenju. 

Kako je javio portal Istraga.ba, lokalni Srbi sinoć su se okupili ispred Policijske stanice u Srebrenici gdje su se nalazila dvojica muškaraca koji su uhapšeni nakon što su u subotu iz vatrenog oružja pucali dok su prolazili pored kuće bošnjačkog povratnika u Potočarima. Srbe je proteste pozvao lokalni sveštenik SPC-a Aleksandar Mlađenović.

[twitter]https://twitter.com/IstragaB/status/1744121753612193841[/twitter]
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije