Nije se dugo čekalo na odgovor, evo šta je Novalić poručio SDP-u

Fena
Nije se dugo čekalo na odgovor, evo šta je Novalić poručio SDP-u

"Od Nermina Nikšića, predsjednika Socijaldemokratske partije koji je i sam bio federalni premijer, očekivao sam da se malo bolje razumije u proces donošenja odluka unutar Vlade Federacije. Dakle, odluka o poskupljenju plina nije moja lična već se radi o odluci kompletne Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i svih stranaka koje učestvuju u njenom radu", izjavio je federalni premijer Fadil Novalić odgovarajući na današnje optužbe iz Socijaldemokratske partije.

SDP BiH: Osuđujemo potez premijera Fadila Novalića i Vlade

Zatim, kako je dodao, odluka je donesena na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, na zahtjev kompanije BH Gas i uz podršku Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i obrazložena im je veoma detaljno tržišnim - i nikakvim drugim razlozima.

"S obzirom na to da dva ministarstva koja su učestvovala u kreiranju ove odluke vode kadrovi Saveza za bolju budućnost, dakle stranke koja čini vlast u Kantonu Sarajevo, slijedeći logiku Predsjedništva Socijaldemokratske partije možemo jedino zaključiti da Vladu Kantona Sarajevo ruši Savez za bolju budućnost, odnosno da Savez za bolju budućnost sa federalnog nivoa ruši samu sebe na kantonalnom nivou. Kad su u pitanju optužbe upućene na moju adresu smatram da se radi o čistom politikanstvu, po običaju maskiranom u brigu za građane - zaključio je Novalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije