Nihad Uk s majkama Srebrenice: Podrška Kantona Sarajevo u implementaciji projekata neće izostati

1
Radiosarajevo.ba
Nihad Uk s majkama Srebrenice: Podrška Kantona Sarajevo u implementaciji projekata neće izostati
Foto: Vlada KS / Nihad Uk na sastanku s majkama Srebrenice

Kanton Sarajevo nastavit će pružati bezrezervnu podršku Srebrenici i projektima koji se budu provodili na području ove općine, istaknuto je tokom sastanka kojeg je premijer KS Nihad Uk održao s predstavnicama Udruženja "Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa" Kadom Hotić i Ajšom Hafizović-Hadžimešić.

Tokom sastanka razgovarano je o projektima koji su od interesa za povratničku populaciju na području ove općine, konkretno o nabavci laptopa za srednjoškolce Srebrenice, kao i o nastavku štampanja knjige Na strani čovječnosti, zbirke intervjua na bosanskom i engleskom jeziku koje je sa sudijama, tužiteljima, istražiteljima Haškog tribunala i Međunarodnog mehanizma za krivične sudove uradila autorica Ajša Hafizović-Hadžimešić koja je pratila suđenja sa srebreničkim majkama.

Prvo izdanje ove knjige na bosanskom jeziku objavljeno je 2020. godine u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici, dok je promocija na engleskom jeziku objavljena godinu kasnije.

Razbijen prozor na Medresi u Banjoj Luci

Razbijen prozor na Medresi u Banjoj Luci

Premijer Uk dao je punu podršku srebreničkim majkama, istaknuvši da na Kanton Sarajevo uvijek mogu računati kada su u pitanju ne samo ovi, nego i svi drugi projekti čija implementacija ima za cilj pomoć povratničkoj populaciji u srebreničkoj regiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije