Nihad Uk posjetio Opću bolnicu: Ukazano na problem zapošljavanja nedostajućeg kadra

0
Radiosarajevo.ba
Nihad Uk posjetio Opću bolnicu: Ukazano na problem zapošljavanja nedostajućeg kadra
Foto: Opća bolnica / Sa današnje posjete

Nihad Uk, premijer Kantona Sarajevo danas je posjetio Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo.

Njegov domaćin je bio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor ove zdravstvene ustanove sa saradnicima, a sastanku su prisustvovali i prim. dr. Sead Željo i dr. Salko Pašović, predsjednik i član Upravnog odbora, te Mirza Kudić, predsjednik Nadzornog odbora.

Ovom prilikom prof. Gavrankapetanović  je ukazao na problem zapošljavanja nedostajućeg kadra i sporog davanja saglasnosti od strane resornog ministarstva, iako je obezbijeđeno njihovo  finansiranje.

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Podsjetio je da u naredna dva mjeseca za skoro 60 medicinskih sestara, koje su radile na određeno vrijeme, ističu ugovori, što bi dovelo do zatvaranja pojedinih odjela, a srednji medicinski kadar, koji je već obučen vodi u  nesigurnost i možda odlazak  u inostarnstvo.

Gavrankapetanović je govorio i o sporom procesu transformacije opće u kantonalnu bolnicu, koja traje skoro tri godine, iako su ispunjeni svi uslovi. Završetak ovog procesa bi bio značajan iskorak za ustanovu jer bi joj bila osigurana stabilna budućnost. Premijera je informirao i o aktuelnim investicijama u bolnici te planovima za naredni period.

Prim. dr. Sead Željo je podsjetio je da se u Općoj bolnici liječe i pacijenti iz čitave BiH, a da se u prošlosti i tokom pandemije Covid-19, potvrdilo koliki je značaj ove zdravstvene ustanove, te da joj  je potrebna podrška aktuelne vlasti.

Premijer Uk je iskazao razumijevanje za iznesene stavove rukovodstva Opće bolnice obećavši podršku u svim segmentima za njen dalji razvoj.  

Današnjem sastanku u Općoj bolnici su prisustvovali i prim. dr. Elama Vukotić, šefica Odjeljenja  za anesteziju,reanimaciju i  intenzivnu terapiju, Maida Halilović, pravnica i glavni tehničar Poliklinika Anel Šljivo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije