Nihad Uk o štrajku nastavnika: Nećemo pristati na ucjene Sindikata, plate im porasle za 46 posto

/ Komentari (15)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Guest

ko tebi dade stolicu hebo matwr svoju

Uče

Šta hoće oni više koji k.... !Četri mjeseca u godini ne rade svi praznici slobodni sve subote nedjelje slobodne.Kad im se k.... digne rade od kuće.A učenici nemaju nikakvo znanje.

Uf, jest vam tesko

Evo djecaka opet u akciji. Ne razumije on to. Porasle im plate sa niCega za 46%, opet na nista. A vi ste sebi odmah kad ste preuzeli vlast sa super plate digli jos po 500, 600 KM, plus razne komisije i dodatni honorari! Bruka i sramota. To vam je sto ste bili u vlasti, bili ste, idu novi izbori. Nikad vise neizivljenu i nesposobnu djecu...

kUk

Ko o čemu birokrati o platama i porezima. Bolje i da su stanovi prazni nego da dovodimo papke i da od njih ne možemo da dišemo . Zašto bi kvadrat bio jeftiniji kada je gotovo ista cijena i u Mostaru i Banjaluci i Bihaću i td... Zasto se želi dovesti jos sto hiljada stanovnika kada je i sadašnjim tijesno.Jeli to neka nova homogenzicaja ?Dijaspora će plaćati i porez ako treba nego da mu neko sere po stanu i pravi poplave . I Dodik je uveo porez na zemlju da bi se izbjeglice odrekle svojih nekretnina ili prodali. Tako je slično bilo i sa pasošima i državljanstvima. Pa gospodo ako treba odrećemo se svega.

Nastavnik.

Ja radim u Njemačkoj kao njegovateljica, a po zanimanju sam master historije. Molim vas otpustite te što strajkuju, ja ću se iz Njemačke sa svoje 3 djece vratiti za platu 1900 KM + dodaci. Sutra se vraćamo hamo.klepic yahoo

Gulliverus

Ušljo nema pojma o čemu priča al eto da se i on uslika. Letite uskoro nesposobnjakovići...

ja1

Bravo za vladu, jos samo da pocnete otkrivati i javno govoriti o svim vezama i zlodjelima bubala Sivre i njegove SDA. Ma te r im poganu

Ja1

Ušljo nema pojma o čemu priča al eto da se i on uslika. Letite uskoro nesposobnjakovići... ka Gulliverus eto neka ti znas i onaj tvoj mali papak iz tuzle, za njega nema veze koliko ima godina on vam valja.

Trasa

Šta je sa aplikacijom ureda za borbu protiv korupcije. Bila je ažurna samo par mjeseci dok se nisu uzeli novci od donatora a sada je niko ne održava niti se mogu vidjeti nove plaće zaposlenih u kantonu. Nisu čak ni osnovice tačne a nemaju ni ukupna primanja sa minulim stazom i toplim obrokom. Narod nistta ne zna jer je sve skriveno. Zašto nemaju ukupna primanja naročito političara koji rade po tri četiri posla u kantonu.

Dr.

Šta hoće oni više koji k.... !Četri mjeseca u godini ne rade svi praznici slobodni sve subote nedjelje slobodne.Kad im se k.... digne rade od kuće.A učenici nemaju nikakvo znanje. ka Uče Ne oni nego gospoda prosvjetni radnici hoće bolje standarde, novi Nastavni plan i program (ne kozmetika nego suština) da bi djeca radi kojih smo tu učila za budućnost, a ne šta je nekada bilo, nove udžbenike koji su inovirani i relevantni (opet korist učenicima) , ... Neće oni, gospoda prosvjetni radnici, nište za sebe jer je ovo poziv, a ne posao. Ovdje niko nije radi hajra, ćara, šićara i da se obogati. Kivni budite na one koji su prekomjerni sa prevelikim platama u raznoraznim agencijama, ministarstvima i inim organizacijama, za realno nikakav učinak, bez ikakve odgovornosti, ma šta radili. Neke od činjenica: 1. Svi praznici i svi vikendi kao i svi ostali zaposleni u javnom sektoru su neradni svima, a ne samo nama jer mi ne izrađujemo školski kalendar nego Ministarstvo. Ne planiramo na svoju ruku neradne dane i često u našem kalendaru, da ste ga gledali bi vidjeli radni nenastavni dan. Da Vam prevedem djeca ne idu u školu dok mi radimo. 2. To da se ne radi 4 mjeseca je smijurija. Ukoliko želite biti realni i objektivni uporedite naš godišnji odmor sa godišnjim odmorima ljekara, parlementaraca, raznoraznih ministarstava, .... 3. Za znanje, Nastavne planove i programe, generalno za sva pravila rada odgovorno je resorno ministarstvo a ne učitelji/ce, nastavnici/ce, profesori/ce.

IVA

Šta hoće oni više koji k.... !Četri mjeseca u godini ne rade svi praznici slobodni sve subote nedjelje slobodne.Kad im se k.... digne rade od kuće.A učenici nemaju nikakvo znanje. ka Uče VIDI SE DA SI POLUPISMEN KADA PISES OVE GLUPOSTI! Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju. Abraham Lincoln

IVA

BALAVO POLITICKO SMECE! PLACE OSNOVNE SU 1300 KM PLUS 100 KM NA KRAJU GODINE, ZASTO TI JE PRIMJER VISI NASTAVNIK? JADNI SU ONI KOJI SU TE IZABRALI I ONU VJERSKI ZATUCANU MINISTRICU!

Iva

>>VIDI SE DA SI POLUPISMEN KADA PISES OVE GLUPOSTI! Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju. Abraham Lincoln ka IVA<<J.... li te Abraham Lincol.Vidi se koliko si pismena svaki ti je komentar velikim slovima.To asli da naglasiš šta si htjela reći.J.... te u te pogane glupe žvalje...Šta ljudi sa magistratom doktoratom radi za minimalac i ti mi se našla pametna tuko glupa.

Dr.

>>Ne oni nego gospoda prosvjetni radnici hoće bolje standarde, novi Nastavni plan i program (ne kozmetika nego suština) da bi djeca radi kojih smo tu učila za budućnost, a ne šta je nekada bilo, nove udžbenike koji su inovirani i relevantni (opet korist učenicima) , ... Neće oni, gospoda prosvjetni radnici, nište za sebe jer je ovo poziv, a ne posao. Ovdje niko nije radi hajra, ćara, šićara i da se obogati. Kivni budite na one koji su prekomjerni sa prevelikim platama u raznoraznim agencijama, ministarstvima i inim organizacijama, za realno nikakav učinak, bez ikakve odgovornosti, ma šta radili. Neke od činjenica: 1. Svi praznici i svi vikendi kao i svi ostali zaposleni u javnom sektoru su neradni svima, a ne samo nama jer mi ne izrađujemo školski kalendar nego Ministarstvo. Ne planiramo na svoju ruku neradne dane i često u našem kalendaru, da ste ga gledali bi vidjeli radni nenastavni dan. Da Vam prevedem djeca ne idu u školu dok mi radimo. 2. To da se ne radi 4 mjeseca je smijurija. Ukoliko želite biti realni i objektivni uporedite naš godišnji odmor sa godišnjim odmorima ljekara, parlementaraca, raznoraznih ministarstava, .... 3. Za znanje, Nastavne planove i programe, generalno za sva pravila rada odgovorno je resorno ministarstvo a ne učitelji/ce, nastavnici/ce, profesori/ce. ka Dr.<< Tako je Dr kako ne.Tu ste dok ne podijelite knjižice i svjedočanstva pa u avgustu na popravni.Dođite malo u realni sektor da vidite kako se radi.Tu se nakačili na državnu sisu pa malo

Sarajevo

Plate nisu povecane samo prosvjetarima nego svima. Ti ne znas jesi li posao ili dosao i lupas gluposti kao i ministrica ti. Idu izbori pa stavi na papir broj prosvjetnih radnika puta minimum 2.

/ Najnovije