"Night to shine": Održana prva maturalna večer u BiH za osobe sa invaliditetom

0
FENA
"Night to shine": Održana prva maturalna večer u BiH za osobe sa invaliditetom
Foto: Fena / U Mostaru održana maturalna večer za osobe s invaliditetom

Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama Los Rosales iz Mostara organizirao je u petak navečer, 9. februara,Night to Shine, prvi događaj ovakve vrste u BiH, a koji ima za cilj osobama s invaliditetom iznad 18 godina pružiti osjećaj i čari maturske večeri.

Night to Shine sponzoriran je od strane Tim Tebow fondacije i u saradnji s američkom organizacijom Back2Back.

"Ovo je prvi događaj ovakve vrste u BiH, maturalna večer za osobe s invaliditetom, gdje im se pruža mogućnost da dožive osjećaj maturalne večeri, kao što to dožive i ostala djeca. Ovo je za njih jedan poseban događaj", rekla je Marcie Beckwith, koja se večeras tu nalazi ispred organizacije Back2Back i fondacije Tim Tebow.

Šta se dešava u Srebrenici: Na sjednici Skupštine  ponovo tačka o promjeni naziva ulica

Šta se dešava u Srebrenici: Na sjednici Skupštine ponovo tačka o promjeni naziva ulica

Night to Shine je događaj koji se organizira u skoro 50 zemalja širom svijeta, a večeras mu se prvi put pridružila i Bosna i Hercegovina.

"Tim Tebow fondacija, kao i mnoge druge, organizatori su ovog događaja, a cilj je da se i osobama s invaliditetom pruži mogućnost da budu kraljice i kraljevi maturalne večeri. S partnerima iz Los Rosalesa uopće nije bilo teško organizirati ovaj događaj, nevjerojatni su, u organizaciji su uradili razna čuda, a nama je drago da smo tu i da ih podržavamo", poručila je Beckwith.

Direktorica Los Rosalesa Mirna Mezit istaknula je kako su jako ponosni na organizaciju večerašnjeg događaja.

Bosanac Zlatan Alagić uprkos invaliditetu ruši barijere: Trči maratone, planinari i radi u Pomozi.ba

Bosanac Zlatan Alagić uprkos invaliditetu ruši barijere: Trči maratone, planinari i radi u Pomozi.ba

"Night to Shine je maturalna večer za naše mlade osobe s invalidtetom iznad 18 godina i jako smo ponosni što se ovakav događaj organizira u BiH. Večeras je s nama 50 mladih osoba s invaliditetom s područja Mostara. S nama je večeras i Udruga Vedri osmijeh, Udruženje Sunce, Udruženje Naša djeca, Dječji dom Djeca bez roditeljskog staranja. Nadamo se da će ovo biti tradicija i da ćemo nastaviti uljepšavati život našim korisnicima", rekla je Mezit.

Otkrila je kako je među večerašnjim sudionicima vladalo veliko uzbuđenje kada su čuli da će biti dio ovog događaja.

"Vjerujte da je to bilo toliko veselo raspoloženje. Čak smo i roditeljima govorili da im kažu samo dan prije, iako smo s organizacijom morali krenuti znatno ranije. To se ipak ne može sakriti, jako su uzbuđeni", kazala je Mezit.

Na kraju je zahvalila učenicima Srednje politehničke škole Mostar, koji su volonterski "sredili" večerašnje maturantice i maturante te ih našminkali.

Događaj je započeo dolaskom limuzinom, šetnjom crvenim tepihom uz velike ovacije okupljenih zaposlenika, roditelja i volontera, a nastavio se plesom i zabavom.

U Mostaru održana maturalna večer za osobe s invaliditetom

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije