Ni danas nećemo vidjeti Sunce, pa obavezno ponesite kišobran. Meteorolozi najavili i novi snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Ni danas nećemo vidjeti Sunce, pa obavezno ponesite kišobran. Meteorolozi najavili i novi snijeg
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Lokalno je registrovana slaba kiša ili rosulja.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -3; Ivan Sedlo 0; Livno 1; Bugojno i Sarajevo 2; Bihać, Drvar, Gradačac, Jajce i Tuzla 3; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Sanski Most, Široki Brijeg, Stolac i Zenica 4; Grude 6; Trebinje 9; Mostar 10; Neum 11°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno će padati slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

U Sarajevu oblačno. Povremeno će biti rosulje, a u večernjim satima slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

Meteorolozi objavili prognozu: Kakva zima se očekuje u BiH?

Meteorolozi objavili prognozu: Kakva zima se očekuje u BiH?

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike u većem dijelu zemlje neće biti povoljne. Ugodnije će biti u Hercegovini, dok bi u unutrašnjosti duže zadržavanje magle i naoblake, mogli uzrokovati poteškoće meteoropatima i hroničnim bolesnicima. Neophodna je zaštita od niskih temperatura, izraženije tokom jutra i večeri, naročito kod osjetljivih grupa poput hroničnih bolesnika, starijih osoba i djece.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

U petak, 2.12.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u nizinama se očekuje slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slabo jugo. Temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje od 7 do 13°C. 

U subotu, 3.12.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno. Kiša uglavnom na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U večernjim satima slabija kiša i u ostalim područjima Bosne. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. 

U nedjelju, 4.12.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. U Bosni većinom slabije padavine. Više kiše se prognozira na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. 

U ponedjeljak, 5.12.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije