Nezuk: Skupljao novac za hadž pa ga uložio u uređivanje puta za komšije

Radiosarajevo.ba
Nezuk: Skupljao novac za hadž pa ga uložio u uređivanje puta za komšije
Humanost i solidarnost zaista nemaju granice, a da su te tvrdnje tačne potvrdili su prethodnih dana stanovnici Nezuka, naselja u općini Sapna, gdje je jedan stanovnik novac koji je prikupljao za hadž investirao u pomaganje svojih komšija.

Riječ je o Sinanu Mujkiću, stanovniku Nezuka, koji je nedavno pokrenuo akciju i finansirao betoniranje ulice u naselju Nezuk, u dužini od 120 metara, koji je bio u izuzetno lošem stanju, prenosi Bportal.

Novac koji je uložio u ovaj projekt Mujić je štedio od svoje penzije za putovanje na hadž, no na kraju ipak je odlučio odgoditi ovo putovanje kako bi betonirao ulicu koju koristi dvadesetak domaćinstava i na taj način pomoći svoje komšije.

"Riječ je o ulici Potkućine u ovom naselju, a ukupni radovi koštali su oko osam hiljada KM. Taj novac je bilo potrebnije dati za put i drago mi je što sam novac za odlazak na hadž uložio kako bih pomogao komšije", kazao je zadovoljni Sinan Mujić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije