Nezavisni blok: Procesuirati Novalića i show "Respirator možeš nabaviti ti"

Radiosarajevo.ba
Nezavisni blok: Procesuirati Novalića i show "Respirator možeš nabaviti ti"
Foto: Nezavisni blok / Amer Obradović

Povodom sporne nabavke respiratora iz Kine, oglasio se i Nezavisni blok. Oni pozivaju nadležne institucije da provjere nabavku respiratora u režiji Vlade FBiH.

"Novalićeva vlada je angažovala Hayatovog TV voditelja Fikreta Hodžića i njegovu firmu da iz Kine nabavi sofisticiranu medicinsku opremu - respiratore. Ovo je samo nastavak nestručnog, neprofesionalnog i neodgovornog ponašanja aktuelnih vlasti. Ova bahatost prevazilazi čak i svu smušenost i neznanje premijera Novalića i spomenuta sramotna nabavka mora biti pod hitno procesuirana.

Ovo nije show 'Respirator možeš nabaviti ti', nego ozbiljna stvar koja utiče na zdravstvenu zaštitu naših građana. Očita sramota, koje se valjda samo ne stide u vladajućoj kasti, pokazuje da će Novalić s ovakvim načinom upravljanja nastaviti i sa novcem koji je predviđen za ublažavanje ekonomskih posljedica izazvanih koronavirusom. Sramota!", poručio je u saopćenju Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH.

Sporna nabavka Vlade FBiH: Zašto respiratore uvozi poljoprivrednik?

Uvoznik 80 respiratora iz Kine u Bosnu Hercegovinu je kompanija „FH Srebrena malina" d.o.o. a carinsku proceduru je pokrenula špediterska kuća DTS-ŠPED d.o.o. Potvrdio je to za Radiosarajevo.ba Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH, nakon što su mediji danas objavili da je uvoznik respiratora koje nabavlja Vlada Federacije BiH firma koja se bavi uzgojem i preradom voća i povrća!?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije