Nezavisni blok: Oporezovat ćemo kladionice, novac ide u razvoj evropske BiH

Radiosarajevo.ba
Nezavisni blok: Oporezovat ćemo kladionice, novac ide u razvoj evropske BiH
Foto: Nezavisni blok / Sa predizbornih tribina Nezavisnog bloka u Gornjem Vakufu/Uskoplju i Bugojnu

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Senad Šepić i nosilac liste Nezavisnog bloka za Parlament BiH Fuad Kasumović boravili su jučer u Gornjem Vakufu/Uskoplju i Bugojnu, gdje su održane predizborne tribine i predstavljanje kandidata iz Srednjobosanskog kantona.

Na skupovima, na kojima se okupio veliki broj građana dajući podršku novom političkom projektu, Šepića i Kasumovića, prisutnima su se obratili i Erhad Imočanin, nosilac liste za Parlament Federacije BiH te dr. Asmir Karadža, nosilac liste za Skupštinu Srednjobosanskog kantona.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

''Građane više niko ne može prevariti. Ni crveni ni zeleni. To sam pokazao u Zenici, a to će naš kandidat Senad Šepić i Nezavisni blok uraditi u čitavoj Bosni i Hercegovini. Kad sam uveo takse za kladionice u Zenici, prvo su u odbranu kladioničarskog lobija stali SDA i HDZ BiH. E poručujem im odavde da će Nezavisni blok uvesti porez kladionicama u cijeloj državi i da ćemo tih milijardu maraka uložiti u obrazovanje, zdravstvo za sve, rješavanje pitanja boraca, penzionera i poljoprivrednika, te razvoj evropske BiH'', poručio je Kasumović.

Na tribinama je naglašeno da je narod prepoznao zalaganje i rad u Parlamentu BiH predsjednika Šepića na ravnomjernom razvoju i ulaganju, te poštenim poticajima i zaštitom poljoprivrednih proizvođača, naročito malinara.

"Nema novih kilometara autoputa, nema radnih mjesta, nema zavoja u bolnicama, sve manje đaka u školama, a zato ima starih etno-nacionalističkih podjela, masovnog egzodusa mladih ljudi, stranačkih ljudi u svim javnim službama. Takva zemlja nema budućnost. Prijatelji iz Evrope i Sjedinjenih Država mi govore da su oni spremni mnogo više pomoći Bosni i Hercegovini ukoliko narod odluči da promijeni aktuelne vlastodršce i korumpiranu vlast. I ovdje u Srednjoj Bosni, kao i širom BiH, svjedočimo da se narod oslobađa, poštena država budi i da njeno vrijeme dolazi 7. oktobra'', poručio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije