Nezavisni blok o hapšenju Vranja: Nastavak pravnog nasilja nad bh. građanima

1
Radiosarajevo.ba
Nezavisni blok o hapšenju Vranja: Nastavak pravnog nasilja nad bh. građanima
Foto: Saopćenje / Nezavisni blok o hapšenju Edina Vranja u Srbiji: Nastavak pravnog nasilja

Povodom hapšenja Edina Vranja, nekadašnjeg načelnika Sektora kriminalističke policije Federalne uprave policije (FUP) na graničnom prijelazu Uvac u Srbiji, bh. stranka Nezavisni blok pozvala je državne organe Bosne i Hercegovine da "zaštite državljanina naše zemlje".

U saopćenju dostavljenom medijima navode da se vlastima Srbije treba uputi zahtjev za hitnim puštanjem Edina Vranja.

"Ovo nije prvi put da država Srbija sama sebi daje za pravo i daje sebi nadležnost za procese koji se odnose na ratna dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Ovo je pitanje Bosne i Hercegovine i naših sudskih organa koji su dužni da postupe po zakonu, te Edin Vranj niti bilo koji drugi državljanin ove zemlje ne smije biti taoc srbijanske pravosudne agresije na BiH", navodi se u saopćenju.

"Srbija mora odustati od ove politike destrukcije, a njihov pokušaj da se izjednače žrtve i agresor dobio je međunarodni epilog u Haagu. Nastavak pravnog nasilja nad našim građanima, bivšim borcima časne Armije RBiH, postupak je demokratskog režima, koji za cilj ima destabilizaciju čitave ove regije.

Neka znaju i Vučić i razni njegovi 'vulini' da će Bosna i Hercegovina opstati, a da će priča o tzv. 'srpskom svetu' završiti kako i Miloševićeva Srbija, ponižena i odbačena od kompletnog demokratskog i slobodnog svijeta'', izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije