Nevrijeme u BiH: U Neumu za samo nekoliko sati palo kiše koliko padne u julu i augustu

0
Radiosarajevo.ba
Nevrijeme u BiH: U Neumu za samo nekoliko sati palo kiše koliko padne u julu i augustu
Foto: A. Mulaosmanović / Neum, 1. juli 2023. godine

Kako su metereolozi i najavili stiglo je nevrijeme u Sarajevu, ali i u brojnim gradovima širom Bosne i Hercegovine.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) naveli su kako će u usbotu, 1. jula, u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, praćeno kišom, pljuskovima, grmljavinom, a ponegdje je moguć i grad.

Zbog grmljavinskog nevremena, jake kiše, apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu!

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Oko 10 sati počela je kiša praćena grmljavinom u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a kako je objavljeno na Facebook stranici Bhmeteo.ba i u Neumu je za samo nekoliko sati pala velika količina kiše.

"Neum danas na udaru jakog nevremena. U samo nekoliko sati palo je oko 100 mm kiše. Takva količina padavina u prosjeku padne za čitav juli i august zajedno", navedeno je na stranici Bhmeteo.ba.

Neum danas na udaru jakog nevremena. U samo nekoliko sati palo je oko 100mm kiše. Takva količina padavina u prosjeku padne za čitav jul i avgust zajedno. Foto A. Mulaosmanović

Posted by BHMETEO.ba on Saturday, July 1, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije