Nevrijeme stiglo u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte poplavljene ceste u Jablanici

4
Radiosarajevo.ba
Nevrijeme stiglo u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte poplavljene ceste u Jablanici
Foto: Radiosarajevo.ba / Jablanica, 3. novembar 2023.

U Jablanici trenutno vladaju apokaliptične scene na cesti. Ogromne su padavine. Teško se snalazimo na cesti.

Ovo je u opisu snimka koji nam je poslala, napisala čitateljica portala Radiosarajevo.ba Anela Č., koja je dodala da u ovom gradu u Bosni vladaju nevjerovatni vremenski uslovi kojima se ne može načuditi.

"Kada pogledate oba snimka sve će vam biti jasno", naglasila je Anela.

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Pogledajte drugi snimak naše čitateljice iz Jablanice:

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina i smanjenje naoblake. Vjetar jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Na planinama su mogući orkanski udari vjetra. U drugom dijelu dana vjetar u postepenom slabljenju. Dnevna temperatura zraka od 17 do 23 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno sa kišom. Poslije podne padavine postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Dnevna temperatura oko 19 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se razdoblje promjenjivih biometeoroloških prilika. Relativno visoke temperature, uz izraženije južno strujanje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Opšta slika će biti lošija u Hercegovini i Krajini. Savjetujemo Vam da ne pretjerujete sa aktivnostima. Drugi dio dana će biti malo ugodniji, usljed postepenog slabljenja vjetra i djelimične stabilizacije vremena.

Objavljena je prognoza do utorka:

U subotu 4.11.2023., pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. Kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim, djelimično centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab na krajnjem sjeveru Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18 °C. 

U nedjelja 5.11.2023., pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. U večernjim satima vjetar slabi. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, a dnevna od 17 do 23 °C.

Nevrijeme stiže u BiH: Nedim Sladić objavio video i poslao poruku građanima

Nevrijeme stiže u BiH: Nedim Sladić objavio video i poslao poruku građanima

U ponedjeljak 6.11.2023., u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne su moguću povremeni i slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, a dnevna od 16 do 22 °C. 

U utorak 7.11.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna od 15 do 21 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije