Nesloga u odnosu Stanivuković - Trivić: "Ona procjenjuje da je snažnija bez mene"

6
Radiosarajevo.ba
Nesloga u odnosu Stanivuković - Trivić: "Ona procjenjuje da je snažnija bez mene"
Foto: Kolaž / Jelena Trivić i Draško Stanivuković

Već neko vrijeme mediji spekulišu o neslaganjima unutar vrha PDP-a a posebno na relaciji Jelena Trivić - Draško Stanivuković.

Da u spekulacijama ima i istine potvrđuje posljednji intervju koji je gradonačelnik Banja Luke dao Glasu Srpske.

"O tome se često polemiše i stiče takav utisak, jer nas u javnost ima manje. Međutim, Jelena ima moju punu i iskrenu podršku. Sve kapacitete i političke i druge sam dao Jeleni na raspolaganje. Međutim, ona procjenjuje da je snažnija ako djeluje bez mene, to je njena odluka, a moje je da poštujem. Maksimalno sam otvoren da pomognem", rekao je Stanivuković.

Isak poručio Dodiku: Seoska varalico, ni novac s bankomata nisi u stanju podići, a glumio bi lidera

Isak poručio Dodiku: Seoska varalico, ni novac s bankomata nisi u stanju podići, a glumio bi lidera

U istom intervjuu odgovorio je na pitanje zašto je pristao na sasatanak sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom.

"Te situacije, sukobi i nesuglasice se rješavaju upravo razgovorom i pronalaženjem rješenja. Vidim svoj narod, Banja Luku, RS kao otvorene, uvijek za pregovaračkim stolom, nikako van njega.

Vidjeli ste stav zvaničnog Beograda, koji je pristao na susret sa Schmidtom. Ako kada je riječ o mnogim pitanjima pratimo reakciju i stav Srbije, ne vidim zašto i kada je riječ o ovom pitanju Banja Luka ne bi tako postupila. Banja Luka je otvoren grad i uvijek spremna za razgovore, uvijek će biti na kursu zaključaka Narodne skupštine, sa patriotskim i nacionalno osviještenim stavom, ali sve to ne isključuje razgovor, koji je polazna osnova za rješavanje problema i za mir i stabilnost, koji su nam u ovom momentu potrebni", poručio je mladi gradonačelnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije