Nešić: Gospodo iz opozicije, urazumite se!

4
Radiosarajevo.ba
Nešić: Gospodo iz opozicije, urazumite se!
Foto: Srpskainfo / Nenad Nešić

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić je danas sazvao sastanak opozicije RS, kojem nisu prisustvovali predstavnici SDS-a i PDP-a.

Izrazio je žaljenje što ove dvije stranke nisu prisustvovale i poručio kako im je cilj imati 45 poslanika u RS nakon sljedećih izbora, odnosno šest zastupnika u Parlamenarnoj skupštini BiH.

Predstavnici prisutnih opozicionih stranaka poručili su da su oni opozicija Miloradu Dodiku, a ne RS.

Uhapšen vozač u Goraždu: BMW-om udario pješakinju, pa pobjegao sa mjesta nesreće

Uhapšen vozač u Goraždu: BMW-om udario pješakinju, pa pobjegao sa mjesta nesreće

Nešić je kazao kako su ih osvijestili izbori u Prijedoru i da su se odlučili na sastanke i saradnju sa svima koji žele bolje u RS.

Nakon što je Mirko Šarović jučer konstatovao da nije bilo dovoljno vremena za pripremu sastanka, lider DNS-a je kazao suprotno.

“Izbori u Prijedoru postavljaju upitnik iznad svačije glave. Mali broj ljudi je izašao. Postavljam pitanje svima šta su nam to poručili oni koji nisu izašli na izbore? Je li da idu iz RS? To je poraz i za opoziciju. DNS nikada nikome nije poslao ultimatum, ali jeste prijedlog kako ćemo djelovati i kako vidimo političku scenu. Nešto se mora mijenjati nakon 16 godina djelovanja SDS-a i PDP-a", smatra on.

Istakao je da su odlučili da ne zatvore svoja vrata za ostatak opozicije.

"Sačekat ćemo ih. Da vidimo koja dva političara imaju najveću podršku naroda i da ga podržimo ili ćemo izaći sa svojim kandidatima”, rekao je Nešić.

Kazao je kako su spremni za dogovor. Ako ne dobiju odgovor na ispruženu ruku do kraja januara, naveo je, formirat će treći blok.

Gospodo iz opozicije, urazumite se. DNS je druga partija u opoziconom bloku, a treća u RS. Imamo jako i stabilno članstvo. Nemamo unutrašnje sukobe. Nenad Nešić nema namjere da se povuče s čela partije, a članovi nemaju namjeru da ga smijene”, poručio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije