Nešić: Milorad Dodik je priznao krah svog legitimiteta

5
Radiosarajevo.ba
Nešić: Milorad Dodik je priznao krah svog legitimiteta
Foto: Putevi RS Banja Luka / Nenad Nešić

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić ocijenio je da je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, svojom izjavom o sastanku s Christianom Schmidtom ozbiljno ugrozio potencijal srpskog jedinstva i priznao krah svog legitimiteta. 

"Sve srpske političke stranke, i one koje su od naroda dobile podršku i one koje je SNSD napravio od papaka, dogovorile su se o vrlo jednostavnim stvarima – mislimo da u Evropi 21. vijeka jednoj državi nije potreban inostrani upravljač i protiv smo mogućnosti da uprkos demokratskoj volji naroda nameće zakone. Srpskom narodu u BiH je potreban politički bedem, a ne čobanin. Nije narod ovca niti su njegovi politički lideri ovce da im treba čobanin iz SNSD da ga slijede dok luta političkim kršom nesposoban da pronađe put do livade i sigurnosti”, naveo je Nešić.

Kako je kazao Dodik, izabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, je svojom izjavom o sastanku sa Christianom Schmidtom “ozbiljno ugrozio potencijal srpskog jedinstva i priznao krah svog legitimiteta”.

“Gospodine Dodik, bedem nacionalnog interesa gradimo zajedno, ne da biste se vi iz SNSD sakrili iza njega sa svim svojim greškama, nego da naši politički protivnici znaju da kad Vas pobijedimo nema promjena u čvrstini odbrane prava našeg naroda na Republiku Srpsku. Ako kao izabrani član Predsjedništva niste u stanju da ostanete dosljedni Vašoj odluci da se sa Kristijanom Šmitom ne sastajete ili želite da u nama pronađete alibi da odluku promijenite ili joj ostanete dosljedni, niste uradili ništa do priznanja da legitimiteta više nemate”, poruka je Nešića, piše N1

Iz svega ovoga vidim Vaše prihvatanje činjenice da slijedi poraz SNSD-a, tvrdi Nešić.

“Ni u jednoj vašoj pobjedi niste propustili da ostale ponizite oduzimanjem jednakog prava na Republiku Srpsku sa SNSD. S tim u vezi podsjećam na jednu mudru izreku: U pobjedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi”, kazao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije