Nermin Nikšić: Znate li zašto premijeri SDA nisu dali ime nijednom tunelu i mostu?

20
Radiosarajevo.ba
Nermin Nikšić: Znate li zašto premijeri SDA nisu dali ime nijednom tunelu i mostu?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

"U mandatima kada sam ja premijer Federacije Bosne i Hercegovine otvorili smo tunel "1. mart", tunel "25. novembar", probili tunel Golubinja i otvorili most Hercegovina. Vlade u kojim su bili premijeri SDA nisu dali ime nijednom tunelu i mostu. Možete li pogoditi zašto?"

Napisao je ovo danas, 11. septembra, na društvenim mrežama federalni premijer Nermin Nikšić (SDP). Na gore postavljeno pitanje odgovorio je ovako:

"Zato što se u tim mandatima nijedan tunel nije završio, kao ni izgradio niti jedan most. Drago mi je što sam na čelu vlade ili vlada koje završavaju poslove i projekte. Hercegovina je ime regije ove naše prelijepe države koja se zove Bosna i Hercegovina.

Pred Kongresom svjedočio diplomata koji je predložen za ambasadora SAD u BiH: Spominjao i Dodika

Pred Kongresom svjedočio diplomata koji je predložen za ambasadora SAD u BiH: Spominjao i Dodika

Zajedljivost i ljubomora je ime za ono što su pokušavali pojedinci iz opozicije pljujući po ovom projektu. Podsjećam da su uoči otvorenja plasirali niz laži, od toga da neće biti državnih obilježja, da će u programu biti zastupljen samo jedan narod do toga da će most otvoriti Andrej Plenković.

Kada je most otvoren uz najviši stepen poštivanja institucija ove države i njenih simbola, kada smo svjedočili izvrsnim nastupima raznovrsnih, talentovanih bosanskohercegovačkih izvođača, a gospodin Plenković, premijer susjedne države, je čak odustao i od mogućnosti da govori na ovom događaju zbog negativne kampanje dežurnih dušebrižnika, ostalo im je samo da problem vide opet ondje gdje ga nema, u imenu mosta."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije