Nermin Nikšić: 'Vlada FBiH će nastaviti davati podršku Maglaju i svim drugim lokalnim zajednicama'

1
Radiosarajevo.ba
Nermin Nikšić: 'Vlada FBiH će nastaviti davati podršku Maglaju i svim drugim lokalnim zajednicama'
Foto: Facebook / Nermin Nikšić u Maglaju

Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine i predsjednik SDP-a, posjetio je Maglaj gdje je razgovarao za načelnikom o važnosti razvoja ove općine.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine na svom Facebook profilu podijelio je detalje posjete, a objavu prenosimo u cijelosti:

"Tokom mog prvog mandata Maglaj je bio jedna od općina najviše pogođenih poplavama 2014. godine. Tada smo pružili značajnu pomoć građanima i lokalnim vlastima u sanaciji nastale štete. Zbog toga mi je izuzetno drago da sam od načelnika Maglaja Mirsad Mahmutagić dobio potvrdu da ova općina u zadnjih godinu dana bilježi pozitivne trendove kada je riječ o razvoju.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Zajedno s načelnikom sam obišao pogone Natron-Hayat i razgovarao s Upravom ove kompanije, za koju uvijek naglašavam da je primjer uspješno provedene privatizacije.

Ukoliko Vijeće ministara na prijedlog dvije entitetske Vlade produži zabranu izvoza oblovine, to će ovoj kompaniji olakšati poslovanje. Također, usvajanje zakona o šumama, što je jedan od naših daljnjih prioriteta, uz fiskalne zakone usmjerene na rasterećenje poslovanja će stvoriti bolje uslove za unapređenje poslovanja ove i mnogih drugih kompanija.

Vlada Federacije BiH će nastaviti davati podršku Maglaju i svim drugim lokalnim zajednicama u infrastrukturnim i razvojnim projektima", stoji u objavi.

POZITIVAN TREND RAZVOJA MAGLAJA Tokom mog prvog mandata Maglaj je bio jedna od općina najviše pogođenih poplavama 2014....

Posted by Nermin Nikšić on Tuesday, June 20, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije