Nermin Niksić sutra okuplja lidere: S kim i kako u vlast?

5
A. G. Z.
Nermin Niksić sutra okuplja lidere: S kim i kako u vlast?
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Lider Socijaldemokratske partije (SDP BiH) Nermin Nikšić sazvao je za sutra sastanak stranaka koje su na proteklim izborima podržale kandidata za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, a prešle su izborni prag ili imaju šansu da ga pređu, rečeno je portalu Radiosarajevo.ba iz izvora bliskih predsjedniku SDP-a.

Sastanak će biti održan u prostorijama SDP-a, a tema sastanka je implementacija izbornih rezultata.

Na sastanku će tako učestvovati predsjednici SDP-a, Naroda i pravde, Naše stranke i stranke NES- Za nove generacije, budući da su ovo stranke koje su prešle prag od ukupno njih 11 koliko je podržalo Bećirovića. Sastanku će najvjerovatnije prisustvovati i predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) s obzirom da je ova stranka na nivou Federacije blizu da pređe izborni prag.

Zorana Pusića napali u centru Zagreba: 'Zaprijetili su mi da će me zaklati'

Zorana Pusića napali u centru Zagreba: 'Zaprijetili su mi da će me zaklati'

Izbori 2022:  Denis Bećirović još više povećao prednost u odnosu na Bakira Izetbegovića

Izbori 2022: Denis Bećirović još više povećao prednost u odnosu na Bakira Izetbegovića

Treba podsjetiti da je Nikšić prije nekoliko dana komentirao da li je za SDP BiH prihvatljiva koalicija sa SDA, te je poručio:

'Sa ovakvom SDA opterećenom brojnim aferama, sa ljudima koji se nalaze na crnoj listi, sa katastrofalnim iskustvima ne samo SDP nego svih koji su s njima sarađivali, naravno da nismo spremni sarađivati.

'Mislim da su poruke predstavnika međunarodne zajednice nedvosmislene. Ambasada SAD-a je jasno i glasno poručila da SDA štiti i provodi korupciju čime urušava državu i državne institucije. Pečat na ovakav jasan stav je stavljanje premijera Vlade Federacije Fadila Novalića na crnu listu, izjavio Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije