Nikšić najavio: Spremni smo podržati zajedničkog kandidata za Predsjedništvo BiH

8
Radiosarajevo.ba
Nikšić najavio: Spremni smo podržati zajedničkog kandidata za Predsjedništvo BiH
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić danas je poručio kako se zahuktavaju aktivnosti u ovoj stranci.

"Započinjemo s pripremom za izbore, a u tu svrhu održavamo strateška planiranja i sjednice koje smo imali", kazao je danas Nikšić nakon zasjedanja Predsjedništva ove stranke.

U narednih mjesec dana, najavio je da će se održati i sjednica Glavnog odbora.

Politika straha i panike plaši građane Bosne i Hercegovine pred izbore i rezoluciju o Srebrenici

Politika straha i panike plaši građane Bosne i Hercegovine pred izbore i rezoluciju o Srebrenici

“SDP započinje sa pripremom za izbore 2022. godine. Pokušat ćemo dati sve od sebe da skrenemo pažnju javnosti na stvarne probleme građana – na odlazak mladih. Mi ćemo nastojati da vratimo u fokus status radnika, penzionera, obratimo pažnju na obrazovni sistem, da vratimo pažnju i fokus na zdravstveni sektor, da se okrenemo pomoći privrednicima, i da u konačnici ukažimo šta je problem ove vlasti”, naveo je Nikšić.

Podsjetio je da smo svjedoci i da imamo kantone gdje još nije formirana vlast, da imamamo federalnu vladu koja je u tehničkom mandatu, da imamo blokadu na državniom nivou, te da ne funkcioniše Vijeće ministara.

Nikšić je kazao da nažalost živimo u državi u kojoj je visoki predstavnik potreban, a zadovoljan je njegovom izjavom o potrebi fer poštenih izbora, jer to dokazuje da zna gdje je došao.

"Čini mi se da je prvi put da međunarodni zvaničnici žele nešto slično", izjavio je.

Na pitanje o posljednjim izjavama visokog predstavnika Christiana Schmidta kazao je da ne može komentarisati ono što on nije čuo, već samo ono što je rečeno na njihovom sastanku.

Na pitanje o kandidatu za člana Predsjedništva kazao je kako će SDP imati svog kandidata, osim ako se ne dogovore da imaju zajedničkog.

"Spremni smo podržati i nekog nestranačkog kandidata, ali kao najjača opoziciona stranka mi imamo pravo prvog izbora", kazao je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije