Nermin Nikšić: Vlast se obahatila i žive kao holivudske zvijezde

7
Radiosarajevo.ba
Nermin Nikšić: Vlast se obahatila i žive kao holivudske zvijezde
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

"Državne institucije su u rasulu, zarobili su nas u tehničkim mandatima gdje nezakonito i netransparentno troše milijarde narodnog novca. Kriminal i korupcija otjeraše pošten svijet iz države. Tužilaštvo spava, ali probudit ćemo ga."

Napisao je ovo večeras na društvenim mrežama predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

"Vlast se obahatila i žive kao holivudske zvijezde, dok su životni problemi na čekanju. Većina radnika radi u izrabljivačkim uslovima. Penzioneri žive siromaštvo. Zdravstvo doživljava tihu privatizaciju. Socijalna politika je nepravedna i diskriminatorna", dodao je.

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

SDP kao najjača opoziciona partija, poručio je, "dužna je ponuditi nadu kroz viziju i sadržaj, šta sa ovom državom u narednih 10 godina".

"Danas smo krenuli na put za koji sam siguran kako predstavlja proces koji će pod jednu zastavu okupiti sve ljude u ovoj zemlji na sadržaju izgradnje dostojanstvene, tihe, poštene, pravedne, radišne, jedinstvene, zajedničke i evropske države.

Stanje je neodrživo, praznimo se kao društvo i građani jasno trebaju alternativu. Na nama je da u vremenu pred nama dokažemo da smo spremni preuzeti odgovornost i da istinski zaslužujemo povjerenje građana", zaključio je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije