Nermin Nikšić nakon sastanka sa Johannom Sattlerom: "Idemo u konstruisanje vlade"

16
A. Ka.
Nermin Nikšić nakon sastanka sa Johannom Sattlerom: "Idemo u konstruisanje vlade"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Nermin Nikšić, lider Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH), nakon sastanka stranaka 'osmorke' i HDZ-a sa šefom Delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom, rekao je da su danas razgovorali da o tome da li je u ovom "prijateljskom" okruženju parlamentarna većina HDZ i stranke okupljenje oko HDZ-a te "sedmorka".

"Idemo u konstruisanje vlade. Potpuno je jasno da će visoki predstavnik (Christian Schmidt op.a.) donijeti odluku, pa da vidimo šta će se dalje dešavati. Dakle, ništa se spektakularno na ovom danas sastanku nije desilo. Očekujemo da vidimo kakva će odluka biti na tim sastancima. Čovjek ne kaže šta će odlučiti, ali je vrlo jasno da neće dopustiti blokadu koju sada imamo. Nerealno je očekivati da komisija nešto rješi u roku od pet dana, što se provlači godinama. Kamo sreće da je to moguće", rekao je Nikšić.

Nikšić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da neće biti "nametnute vlade".

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

"Bit će nametnuta odluka o deblokadi izbora vlade i to je više nego jasno. Ono što je i za nas bitno jeste da ono što donese visoki predstavnik da bude odluka koja će, ne trajno, ali biti i rješenje za budućnost. A zašto je to važno? Zato što ćemo onda, mislim, puno ozbiljnije sjesti da promjenimo i zaista dođemo do rješenja koje će biti naše. Ako ostane to ad-hoc rješenje, onda će ponovo imati na političkoj sceni "iz šupljeg u prazno", šta će se dešavati, svako će kalkulisati...", rekao je, između ostalog Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije