Nermin Nikšić čestitao pobjedu Zoranu Milanoviću

Radiosarajevo.ba
 Nermin Nikšić čestitao pobjedu Zoranu Milanoviću
Foto: SDPBiH / Nermin Nikšić za govornicom

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Nermin Nikšić uputio je, u svoje i u ime SDP BiH najiskrenije čestitke novoizabranom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, inače kandidatu SDP-a Hrvatske.

„Očekujem da će Zoranov izbor obilježiti pozitivnu prekretnicu, u kojoj će institucija predsjednika Hrvatske predstavljati primjer međusobnog uvažavanja, poštivanja suvereniteta Bosne i Hercegovine i njenih građana, kao i prijateljskih odnosa između naših država. Vjerujem da će Zoran popraviti naše poljuljane odnose, koji su narušeni nesmotrenim izjavama i potezima prijašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Na ovim izborima posmatrači, delegirani od strane SDP BiH, imali su značajnu ulogu u nadziranju izbornog procesa i sprječavanju izborne krađe na glasačkim mjestima u BiH. Time su bar malo doprinijeli pobjedi Zorana Milanovića, te im se ovim putem iskreno zahvaljujem“, naveo je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije