Nerkez Arifhodžić: Ambasadori BiH bez konsultacija s Predsjedništvom - šta stoji iza politike RS?

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ne biraju clanovi pedajednistva ambasadore

vec pojedinacno svaki clan predlaze ambasadora za drzave koje su dodjeljenje clanovimaiz reda Bosnjaka, Hrvata i Srba a ovi to aminuju

***

***

Legitiman je i raspad BiH!

Veći je problem što je srpski i hrvatski narod podijeljen u dvije države, pa i bošnjački prije nego što su postali Bošnjaci“, rekao je u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne novoimenovani politički tajnik Hrvatske seljačke stranke BiH Veselin Gatalo. Dodao je kako je narod konstanta jer narod govori jezicima, a ne država. Na pitanje hoće li ga optužiti da žali za Jugoslavijom rekao je „neka optuže – pa šta?“Istaknuo je kako je problem što u BiH nema tradicije demokracije. „Dok su se drugdje razvijala civilna društva mi smo bili pod Turcima, a onda pod Austrijom. Nismo imali vremena razviti demokraciju“, kazao je Gatalo.

Legitiman je raspad BiH!

Kazao je kako je bezobrazno što se Hrvatima uzurpira mjesto člana Predsjedništva BiH te da se može lako obraniti od toga. „Znam razliku između pripadnosti i predstavljanja. Pripadnička demokracija je kada uzmete s reda nekog Hrvata koji misli kao i vi i on predstavlja Hrvate, ali mi živimo u predstavničkoj demokraciji. Ne može se uhvatiti bilo kojeg Hrvata i proglasiti ga predstavnikom.“ Dodao je da ako je SDA izdvojila dio glasačkoga tijela da Hrvatima izabere predstavnika to onda nije predstavnička demokracija. „Nosioci suvereniteta su oni koji su ga izabrali – to znači da predstavlja Bošnjake i to je jasno.“ Istaknuo je kako rezultat toga da Bošnjaci biraju predstavnike Hrvatima nije ništa drugo nego ugodan život Komšića. Gatalo je kazao kako nema ništa protiv da se revitalizira Herceg-Bosna ukoliko to hrvatski narod želi.

BiH se LEGITIMNO RASPLA, marfija mi!

Objasnio je trokut Abdulah Sidran – Slobodan Praljak – Emir Kusturica. „Praljak je napravio predstave Dolly Bell i Otac na službenom putu. To sam tek kasnije na sudu doznao. A Kusturica je od toga napravio filmove. To je Sidranova životna priča. On je imao par sinopsisa. Njega su kasnije potpisali kao scenaristu tako da je on formalno scenarista…“ Rahmetli Sidran je tužio mene da sam mu uvrijedio čast – izgubio je sudski proces i nikada nije platio sudske troškove, ali nek’ mu je halal.“ Kazao je kako nema ništa čudno što je kao Srbin politički tajnik HSS-a BiH. „Srbi u HSS-u egzistiraju više od sto godina. Puno je komforniji čovjek koji se ne bavi politikom, a tko pokuša ostati pošten i baviti se politikom – to je daleko od zone komfora kao što pokušavamo Mario Karamatić i ja. U HSS-u možete zadržati mišljenje“, poručio je Gatalo.

***

***

***

***

Sta stoji

Ne znam. Pitaj Lagumdziju.

Kija

***

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

IS..

Zbog Alije Zivkovica BiH muslimani nemaju ni entitet, ni jedinstvenu Bosnu, nego zajednicu kantona na 23% BiH. Mozete vi ignorisati ovu cinjenicu, ali Alija je kriv za sve sto vas je snaslo od 92g ukljucujuci i tzv genocid.

/ Najnovije