Neredi nakon utakmice BiH-Belgija

Radiosarajevo.ba
Neredi nakon utakmice BiH-Belgija

U incidentu koji se dogodio sinoć oko 23,20 sati u ulici Reisa Čauševića, u centru Zenice, prostrijelne rane usljed upotrebe vatrenog oružja zadobio je R.J. rođen 1987. godine iz Zenice.

„Povrijeđeni je zbrinut u Kantonalnoj bolnici Zenica, a slobode je lišeno lice Č.N. rođeno 1970. godine, također iz Zenice“, izjavila je za Fenu, Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.

Prema informaciji MUP-a, prije i tokom same utakmice zabilježeno je nekoliko manjih narušavanja javnog reda i mira, a oštećeno je i jedno putničko vozilo.

Neredi u Mostaru nakon pobjede reprezentacije BiH

Suprotno svim očekivanjima, slavlje veličanstvene pobjede nogometne reprezentacije BiH u Zenici nad Belgijom, na mostarskim ulicama pretvorilo se u incidente.

Naime, oko 23 i 30 minuta, manja grupa huligana pošla je preko Titovog (Musala) mosta prema mostarskom Bulevaru. Prema riječima svjedoka, čak su kod apoteke preko puta Ričine džamije prevrnuli i jedan kontejner.

Tu ih je dočekala grupa od oko pedesetak policajaca, opremljenih štirovima, palicama i suzavcima.

Policija ih je uspjela potisnuti preko mosta, nazad prema ruševini hotela Neretva i Gradskoj banji.

Ono što se moglo vidjeti, nakon što su potisnuti, je izvaljena kanta za smeće i bačena na kolovoz.

Nakon toga su huligani kamenicama, staklom i drugim predmetima zasuli policajce, koji su stali na kraj Titovog mosta, na desnoj obali Neretve.

Policija je uzvratila suzavcem i moglo se čuti više eksplozija od suzavca. „Razmjena vatre" je trajala možda i nekih sat vremena i za to vrijeme je bilo nemoguće automobilom ili pješke preći most.

U pojedinim trenucima, huligani su policajce gađali i iz ruševine hotela Neretva.

Nakon nekih sat vremena, moglo se vidjeti kako neki od njih prelaze preko mosta Bunur, te se oveća grupa policajaca pregrupirala i otišla na Bulevar kako bi ih preduprijedila. Moglo se čuti da se policija rasporedila oko zgrade Gradske uprave.

Nije bilo informacija ima li povrijeđenih bilo među napadačima, bilo među policajcima ili uhapšenih.

http://www.youtube.com/watch?v=ho6fi9OcjaI


http://www.youtube.com/watch?v=Gh38-vYcTWg

rtvmo.ba/fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije