Nenadu Nešiću podignut stepen zaštite jer 'postoji ozbiljna prijetnja po njegov život'

12
Radiosarajevo.ba
Nenadu Nešiću podignut stepen zaštite jer 'postoji ozbiljna prijetnja po njegov život'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nenad Nešić

Nenad Nešić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, pod policijskom je zaštitom jer je sigurnosnim procjenama Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH utvrđeno da je ugrožena njegova sigurnost.

Ovu informaciju potvrdio je i Nešić na današnjoj press konferenciji u Sarajevu, ali nije rekao razloge zbog kojih je pod zaštitom policije.

"Povećane su mi mjere osiguranja, policijske agencije rade svoj posao. Sve više od toga, niti mogu, niti želim da kažem", rekao je Nešić odgovarajući na pitanja novinara.

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Portal Istraga objavio je danas da su sigurnosno-policijske agencije utvrdile da postoji "ozbiljna prijetnja po život ministra Nešića". Prema tim izvorima zbog (verbalnog) incidenta sa Đorđem Ždralom, Nešiću je povećan stepen zaštite.

Kako navodi ovaj portal, u procjeni sigurnosne situacije učestvuju OSA i državne policijske agencije i one su utvrdile da u ovom trenutku postoji 'ozbiljna prijetnja po život' ministra Nešića.

U februaru prošle godine Đorđe Ždrale pušten je iz zatvora nakon što je odležao 12 od ukupno 20 godina kazne zatvora koja mu je 2010. godine izrečena nakon što je proglašen krivim za ubistvo tadašnjeg načelnika Uprave policije RS Ljubiše Savića Mauzera u Bijeljini.

Nenad Nešić
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Nenad Nešić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije