Mario Nenadić: Pet novooboljelih u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Mario Nenadić: Pet novooboljelih u Sarajevu
Screenshot / Mario Nenadić

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić kazao je na današnjoj konferenciji za medije da je ukupno testiranih osoba u KS-u 391, u posljednja 24 sata 70. Od toga je pozitivno 33, a u zadnja 24 sata pet osoba.

"Hospitalizovano je ukupno šest osoba, 1.780 osoba je u samoizolaciji, a za 1.745 je istekla samoizolacija. U posljednja 24 sata 53 osobe su prekršile rješenje o samoizolaciji", dodao je Nenadić

Rekao je da je Vlada KS analizirala stanje u zdravstvu, oko nabavke zaštitne i medicinske opreme. Kako je rekao naredne sedmice, a jedan kontigent već početkom naredne sedmice.

Pozvao je domaće proizvođače zaštitne opreme da se jave UNDP-u, preko kojeg ide nabavka, da im se jave sa ponudama.

Što se tiče respiratora, u narednih dana dobit ćemo još jedan kontigent repsiratora, najavio je Nenadić.

"Uglavnom, možemo reći da imamo solidnu količinu repiratora u KS i da više ne brinemo kao u početku, kada su te količine bile sedam.do osam puta manje", rekao je Nenadić

Vlada je kroz kolegij raspravljala, sutra će je potvrditi i na sjednici, a vezano za zaštitu građana koju su pred otkazima. Kako je rekao, pripremaju set mjera s ciljem pomoći privrednim subjektima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije