Nenadić potvrdio da je podnio ostavku, pojasnio i zašto

1
M. R. S.
Nenadić potvrdio da je podnio ostavku, pojasnio i zašto
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Nenadićev ekspoze na Skupštini

Mario Nenadić (SBB), premijer Kantona Sarajevo, potvrdio je za Radiosarajevo.ba da je pred kraj radnog vremena podnio ostavku na mjesto premijera.

"Ona je odraz mogućeg opredjeljenja za nastavak otpočetih legalnih i legitimnih procesa promjene Vlade KS nakon što je 9. oktobra 18 zastupnika u SKupštini Kantona Sarajevo podnijelo prijedlog za glasanje nepovjerenja Vladi.

U uvodu tog prijedloga je navedeno da je Vlada izgubila povjerenje skupštinske većine", rekao je Nenadić, pojašnjavajući razloge svoje neopozive ostavke.

Dodao je da svaki dan eventualnog produženja mandata sve, a posebno građane Kantona Sarajevo, dovodi u složeniju i težu situaciju.

"Ja sam i ranije rekao da, kada budem siguran da je većina promijenjena, da sam spreman podnijeti ostavku. Situacija je jasna", kazao je Nenadić.

Istakao je da je sada važno da nova koalicija što prije preuzme vlast jer slijede složeni procesi, priprema budžeta...

"Sve drugo bi bila kupovina vremena i ne bi imalo nikakvog smisla", dodao je je Nenadić.

Naglasio je da će voditi Vladu KS u punom kapacitetu do posljednjeg dana.

Nenadić je napomenuo da će Skupština KS u ponedjeljak odlučiti hoće li prihvatiti ostavku ili će se ići u izglasavanje nepovjerenja Vladi KS, shodno zahtjevu 18 zastupnika, ali da je ishod isti u oba slučaja.

Nenadić je kazao i da iz ličnih razloga sebe ne vidi u novoj Vladi, te da je vodeći Vladu posljednjih osam mjeseci narušio zdravlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije