Nenad Radinković lišen slobode u Briselu

AA
Nenad Radinković lišen slobode u Briselu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je saopćilo da ih je Nacionalni centralni biro Interpola Sarajevo obavijestio da je Nenad Radinković lišen slobode u petak u Briselu, javlja Anadolu Agency (AA).

"Tužilaštvo u Hale-Vilvordeu je Radinkoviću odredilo privremeni pritvor u cilju ekstradicije", navodi se u saopćenju MUP-a RS.

Iz MUP-a podsjećaju da je po njihovom zahtjevu 10. novembra 2014. godine raspisana međunarodna potjernica za Radinkovićem radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od četiri godine za krivično djelo "Ugrožavanje javnog saobraćaja".

Nenad Radinković je 2012. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću 2011.  u kojoj je stradao Nikola Đurović iz Banja Luke.

Porodica Nikole Đurovića godinama tvrdi da Nenad Radinković nije upravljao vozilom koje je udarilo njihovog sina, navodeći da je riječ o prikrivanju ubistva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije