Nenad Periš se na oproštaju od Beograda zahvalio i policajcima iz BiH

2
Radiosarajevo.ba
Nenad Periš se na oproštaju od Beograda zahvalio i policajcima iz BiH
Foto: Nova.rs / Nenad Periš

Tijelo Mateja Periša ispraćeno je jučer iz Crkve svetog Ante u Beogradu za Split, gdje će biti sahranjen.

Shrvani Nenad Periš, Matejev otac, stao je pred novinare i zahvalio se Srbiji i Beogradu.

"Ja bih se obratio vama novinarima, htio bih zahvaliti gradu Beogradu na velikom srcu koje mi je dao. Bez obzira što je moj sin tu završio ovozemaljski život, srce koje mi je dao Beograd, građani Beograda i cijele Srbije mi je jako pomoglo da kroz ovih 139 dana osjetim ljudsku ljubav, brigu, suosjećanje i sve ono što čovjeku treba u tim trenucima", rekao je Periš, prenose srbijanski mediji.

Obavijest za građane Sarajeva: Mogući prekidi vodosnabdijevanja u nekoliko ulica zbog radova

Obavijest za građane Sarajeva: Mogući prekidi vodosnabdijevanja u nekoliko ulica zbog radova

Zatim se zahvalio pripadnicima MUP-a Srbije, Hrvatske i BiH.

"Također bih zahvalio MUP-u Srbije, napravili su ogroman i nevjerojatan posao. Svaki kontakt s njima je prije svega bio ljudski, a onda i profesionalan, i onakav kakav mi je trebao da kroz ovo razdoblje prođem, a da ipak saznam detalje", rekao je Nenad i dodao:

Hvala svakom policajcu, načelniku i svima koji su sudjelovali u tome. Zahvalio bih i hrvatskom MUP-u, oni su odradili posao. Oni su napravili velik posao, hvala im. Hvala i MUP-u BiH, oni su na početku učestvovali".

Onda su na red došli novinari.

"Hvala svima vama novinarima, snimateljima, vašim redakcijama, svima posebno. Mislim da ste pokazali da ste ljudi i da u ovako teškim situacijama znate razliku između vijesti i boli. Hvala mojim svećenicima Katoličke crkve, ali i veliko hvala patrijarhu Porfiriju, očekujem da će sada doći. Sa svojim episkopima, vladikama i svim pravoslavcima koji su otvorenog srca molili za Mateja", rekao je Nenad Periš.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije