Nema elemanata terorizma u slučaju napada u Zvorniku

Fena
Nema elemanata terorizma u slučaju napada u Zvorniku
FOTO: MUP RS-a / Dragan Lukač
U jučerašnjem slučaju napada u Zvorniku, kada je Nezir Hajdarević fizički nasrnuo na svoju majku Neziru i ranio oca Hasana, nema elemenata krivičnog djela terorizma.

Ovo je potvrdio ministar za unutrašnje poslove RS-a Dragan Lukač.

Uprava MUP-a RS-a za borbu protiv terorizma je, kaže, ispitala sve detalje u vezi s Hajdarevićem i za sada nema pokazatelja o bilo kakvoj vezi s pokretima povezanim s terorizmom.

"Radi se o osobi koja je imala određene psihičke probleme i očito da se radi o nasilju u porodici i kvalifikacija djela vjerovatno će biti izazivanje opće opasnosti i pokušaj ubistva", rekao je Lukač na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Policijski službenici u Zvorniku ustanovili su da je Hajdarević oko 4.35 sati fizički napao svoju majku, a potom iz vatrenog oružja ranio oca u predjelu grudi.

Lukač je na pres-konferenciji kazao da na teritoriji RS-a nema mnogo osoba koje su otišle na sirijsko ratište, ali "da je u FBiH povećan broj povratnika s tog ratišta".

Ministar za unutrašnje poslove RS-a je najavio i da će biti formirane nove dvije uprave u MUP-u RS-a, jedna za borbu protiv organiziranog i teškog kriminaliteta i druga za policijsku podršku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije