Nema dovoljno dokaza: Obustavljena istraga protiv Vojina Mijatovića

1
Radiosarajevo.ba
Nema dovoljno dokaza: Obustavljena istraga protiv Vojina Mijatovića
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

Okružno tužilaštvo Banja Luka donijelo je odluku o obustavljanju istrage protiv federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta i potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića.

Prije dvije godine Policijska uprava Banja Luka podnijela je izvještaj protiv Mijatovića zbog navodne zloupotrebe položaja nakon što je prijavljen da je zloupotrijebio položaj obavljajući funkciju dirketora Ekonomskog instituta u Banjoj Luci.

Mijatović se sumnjičio da je obavljajući poslove direktora javnog preduzeća u Banjoj Luci iskoristio svoj položaj na način da je angažovao neovlaštene osobe koje su izvršile vještačenje, a što je suprotno Zakonu o vještacima RS, a nakon čega je i potpisao nalaz i mišljenje koji su sačinile navedene osobe.

Federalna uprava policije učestvovala u velikoj međunarodnoj akciji zajedno sa Europolom i BKA

Federalna uprava policije učestvovala u velikoj međunarodnoj akciji zajedno sa Europolom i BKA

"Polazeći od obilježja krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, u kontekstu gore nesporno utvrđenih činjenica i zaključaka koji proizilazi iz ocjene činjenica u svjojoj ukupnosti, zaključujemo da zapravo nema dovoljno dokaza da je osumnjičeno Vojin Mijatović postupao s direktnim umišljajem preduzimanjem radnje za koju se sumnjiči", kazali su iz banjalučkog tužilaštva u odluci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije