Nekoliko dana jutarnjih minusa i snijega, a za vikend nova promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Nekoliko dana jutarnjih minusa i snijega, a za vikend nova promjena vremena
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnoj i istočnoj Bosni pada slab snijeg,

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -16; Sokolac -7; Sarajevo -5; Bugojno, Jajce, Livno, Srebrenica -4; Grude, Sanski Most -3; Banja Luka, Doboj, Gradačac, Tuzla, Zenica -2; Bihać, Bijeljina -1; Prijedor 0; Trebinje 1; Mostar 2; Neum 3 stepena; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovine razvedravanje. U Bosni povremeno sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočmni. U Hercegovini i na jugozaopadu Bosne umjerena do jaka bura. Dnevna temperatura od -2 do 4, na jugu do 9 °C.

Alen Pleh osuđen na osam godina zatvora

Alen Pleh osuđen na osam godina zatvora

U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. Dnevna temperatura oko 0 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA i dalje će biti nepovoljna. Hronični bolesnici, astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima, trebaju biti oprezniji, naročito tokom jutra. Neophodno je reducirati kretanje, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne, sa povremenim sunčanim periodima, probleme osjetljivim osobama uzrokovaće bura, što će pojačavati osjet hladnoće.

Objavljena je prognoza do subote:

U srijedu 09.03.2022., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. U centralnim i istočnim područjima Bosne povremeno sa slabim snijegom. Više padavina u večernjim satima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 2, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 10 °C.

U četvrtak 10.03.2022., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne smanjenje naoblake u Hercegovini, Posavini i Krajini, a tokom noći u ostatku zemlje. U većem dijelu Bosne se očekuje snijeg ili susnježica. Padavine postepeno prestaju u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 4, a dnevna od 0 do 6, na jugu od 8 do 12 °C.

U petak 11.03.2022., u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne je moguća magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu do 0, a dnevna od -1 do 5, na jugu do 9 °C.

U subotu 12.03.2022., pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast naoblake na istoku Bosne. Jutarnja temperatura od -10 do -4, na jugu do 0, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 8 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije