Sladić o promjeni vremena koja nas je dočekala: Osa baričke doline

3
Radiosarajevo.ba
Sladić o promjeni vremena koja nas je dočekala: Osa baričke doline
Foto: Nedim Sladić/Facebook / Bh. meteorolog Nedim Sladić

Nedim Sladić, bh. meterolog putem Facebooka je govorio o promjeni vremena koja je bh. građane jutros dočekala.

"Nakon promjenjivo oblačnog sa sunčanim periodima na sjeveroistoku Bosne do pretežno oblačnog i većinom suhog dana u ostatku zemlje, u kojem je slabo provijavanje snijega zabilježeno na planinama usljed pristizanja većih količina vlažnog zraka po visini, drugi dan vikenda donosi padavine širom naše zemlje.

Osa baričke doline s juga Mediterana sada se proteže prema južnom Jadranu, pojačavajući dotok vlage u nižim slojevima atmosfere i postepeno transformišući visinsko strujanjane s južnog prema jugoistočnom uz njegovo jačanje, kako i visinska ciklona se smjestila nad južni Jadran.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Narednih sati preko Srbije i Crne Gore će nam pristizati padavine, najprije na istok Bosne za koji sat, šireći se prema noći na nedjelju potom na centralna i sjeveroistočna područja na nedjelju, a dalje se premještaju preko centralnog planinskog pojasa prema sjeveru i sjeverozapadu", napisao je Sladić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije