'Neki lažu da nemaju, ja kažem da imam': Koliko je vrijedna porodica Isak?

6
Radiosarajevo.ba
'Neki lažu da nemaju, ja kažem da imam': Koliko je vrijedna porodica Isak?
Foto: Facebook / Rusmir Isak, Arnel Isak, Ramo Isak

Porodica Isak, tačnije otac Ramo (ministar policije u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine), te sinovi Arnel (zastupnik u Parlamentu FBiH) i Rusmir (direktor KPZ Zenica), je u fokusu javnosti. 

Nakon što je Arnel Isak bio jedan od dva ključna glasa za formiranje Vlade Federacije BiH, mnogi su kritikovali imenovanje njegovog oca Rame na mjesto ministra u toj vladi. Još veće kritike stigle su kada je Rusmir Isak imenovan za direktora KPZ Zenica. 

Zbog ovog fokusa, Centar za istraživačko novinarstvo otkrio je koliko je tačno vrijedna porodica Isak, prema podacima koji su dali kada su prijavljivali svoju imovinu, što moraju raditi kao javni službenici. 

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Prema podacima CIN-a, porodica Isak je ukupno vrijedna ukupno 18 miliona KM. Većina vrijednosti dolazi od firmi u vlasništvu Amele Isak, supruge ministra Rame Isaka. 

Ona u svom vlasništvu ima dvije privatne firme, koje su procijenjene na 10,5 miliona KM. Radi se o zaštitarskog agenciji 'Condor', te 'IR Company', firme koja se bavi prodajom elektronske opreme. 

Rusmir Isak, Arnel Isak, Ramo Isak
Foto: Facebook: Rusmir Isak, Arnel Isak, Ramo Isak

Dosta ove vrijednosti dolazi i iz nekretnina. CIN piše da supruga Rame Isaka, Amela, posjeduje kuću, stan, dva poslovna prostora i garaže, magacin i zemljište, ukupne vrijednosti 4,45 miliona KM. Navedeno je i da su sinovi Isak, Arnel i Rusmir, prijavili tri kuće i stan, vrijedne 1,38 miliona KM. Ramo Isak je vlasnik imanja, kojeg je nasljedio od oca, na kojem su izgrađene tri kuće. 

Ostatak vrijednosti dolazi iz gotovine i automobila. Ukupno su prijavljena četiri vozila, te oko 200 hiljada KM u gotovini. 

Ramo Isak je dao interesantnu izjavu 2021. godine, kada je rekao: "Dođu ljudi pred kamere i lažu ‘ja nemam’ da bi dobio birače. Ja imam.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije