Nejra Latić-Hulusić: Moj stvarni Superheroj!

4
Radiosarajevo.ba
Nejra Latić-Hulusić: Moj stvarni Superheroj!
Foto: Privatni album / Nejra Latić Hulusić

Pod motom "Borba za život" građani Sarajeva ponovo su jučer održali mirne proteste.

Ovo građansko okupljanje bilo je nastavak protesta održanog 6. aprila u Sarajevu, a na kojem su građani tražili smjenu Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH, te imenovanje novih saziva izvršne vlasti, koji će u roku od 14 dana predstaviti jasan i provodiv akcioni plan borbe protiv pandemije koronavirusa i upravljanja krizom.

Ovaj put od parlamentaraca se tražilo da pokrenu njihovu smjenu. Demonstranti smatraju da su Vijeće ministara i Vlada FBiH odgovorni za kašnjenje u nabavci vakcina protiv koronavirusa i zahtijevaju uvođenje obaveznog PCR testa za ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Posebnu pažnju svojim nastupom i porukama izazvao je dr. Bakir Nakaš, "heroj u bijelom", ratni i poratni direktor Opće (Vojne) bolnice u Sarajevu, podnositelj prijave koju je uputio u ime više osoba, a zbog (ne)postupanja odgovornih osoba i teških posljedica pandemije Covid 19 po živote i zdravlje građana Bosne i Hercegovine.

On se jučer obratio građanima Bosne i Hercegovine ispred Parlamenta Bih.

"Neka im je hvala, a oni koji su odgovorni za njihove živote neka se stide i neka ih bude sramota. Podnesite ostavke, to je jedino što vam je dana ostalo", poručio je Nakaš.

Grupa građana izrazila je svoje nezadovoljstvo podnošenjem krivične prijave protiv odgovornih koji su na vrijeme trebali da osiguraju potrebne vakcine.

"Bili smo svjesni da je vakcina jedino naše oružje. Korisno rješenje je bilo da su stručnjaci u svijetu uspjeli u kratkom roku da proizvedu vakcine", kazao je, uz ostalo, Nakaš.

Nejra Latić-Hulusić, kolumnistica i redateljica koja se, također, obratila se na jučerašnji protestima, objavila je na Facebooku poruku posvećenu upravo uglednom sarajevskom ljekaru.

"Moj stvarni Superheroj! Dr. Bakir Nakaš", napisala je Latić Hulusić.

Bakir Nakaš - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije