Negdje minusi, negdje kiša: Pročitajte prognozu do ponedjeljka

Radiosarajevo.ba
Negdje minusi, negdje kiša: Pročitajte prognozu do ponedjeljka
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini je registrovana i kiša.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac -1 stepen, Bjelašnica, Bugojno, Drvar i Kupres 0, Jajce 1, Ivan Sedlo, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zenica 2, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Livno i Sarajevo 3, Goražde, Gradačac i Zvornik 4, Mostar i Stolac 10, Neum i Trebinje 12 stepeni.

Bioprognoza: Pogoršanje vremenskih prilika, izraženije prema jugu zemlje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Sa približavanjem noći postepeno će slabiti negativni uticaj promjene. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Intenzivnije padavine u južnim, jugoistočnim i centralnim djelovima. Očekivana količina padavina u tim područjima od 20 do 40 l/m2, lokalno i više od 40 l/m2. Poslije podne, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. U sjevernim djelovima umjereno oblačno i bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne i krajem dana postupan prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni.

Subota: U Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Više oblačnosti u jutarnjim satima u istočnim područjima Bosne. Po kotlinama u Bosni prije podne magla ili niska oblačnost. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 4, na jugu zemlje od 5 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 16, na jugu zemlje od 17 do 20 stepeni.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini prije podne naoblačenje sa zapada koje će se proširiti prema istoku i u drugoj polovini dana uvjetovat kišu. Po kotlinama u Bosni moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 4, na jugu zemlje od 5 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17, na jugu zemlje od 17 do 20 stepeni.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na jugu uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Krajem dana i tokom večeri postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 9 na jugu zemlje od 8 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije