Nedim Sladić upozorio: Dobro se utoplimo prije polaska na posao!

4
Radiosarajevo.ba
Nedim Sladić upozorio: Dobro se utoplimo prije polaska na posao!
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

U Bosnu i Hercegovinu polako, ali sigurno stiže novo godišnje doba. Snijeg nas je razveselio tokom vikenda, a osim na padavine, moramo biti spremni i za niže temperature.

O vremenskim prilikama oglasio se i poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić.

Kako navodi Sladić, sutra ujutro građani Sarajeva budit će se na -6 °C.

Sead Turčalo: 'Kako Rusija podstiče poricanje genocida u Srebrenici i balkansku nestabilnost'

Sead Turčalo: 'Kako Rusija podstiče poricanje genocida u Srebrenici i balkansku nestabilnost'

"U većem dijelu Bosne i Hercegovine večerašnje vedro nebo podstaknut će jače iradijacijsko zračenje unutar IR spektra, pri čemu će snijeg na tlu dodatno pojačavati hlađenje podloge pa je pred nama iduće jutro sa slabim do umjerenim u nizinama, a na planinama i jakim mrazom.

Jutarnja temperatura zraka od -9 do -2, na platoima centralne, istočne i jugoistočne Bosne, te na najvišim planinama regije do -14, a na jugu Hercegovine do 2 °C. Dobro se utoplimo prije polaska na posao - prognozirana jutarnja temperatura za Sarajevo je -6 °C.

Danju uz sunčanije vrijeme ipak prijatnije, od 4 do 10 °C, ali sa zapada stižu nam novi oblaci koji donose novu promjenu vremena.

U prilogu su prognozirane temperature zraka ikosahedralnog nehidrostatičkog prognoznog modela (#ICON) za ponedjeljak, 27.11.2023. u 07:00 po lokalnom vremenu", napisao je Sladić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije